HomeHL-HealthΕξώδικο νοσηλευτών στον ΑΣΕΠ: Δεν μπορούν να υποβάλουν άιτηση για 1.666 θέσεις στο υπ. Υγείας

Εξώδικο νοσηλευτών στον ΑΣΕΠ: Δεν μπορούν να υποβάλουν άιτηση για 1.666 θέσεις στο υπ. Υγείας

Ζητούν άμεση αποκατάσταση του προβλήματος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τοίχο… βρίσκουν χιλιάδες Έλληνες νοσηλευτές στην προσπάθειά τους να υποβάλουν στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στην προκήρυξη 7Κ η οποία αφορά σε προσλήψεις 1.666 θέσεων τακτικού προσωπικού του Υπουργείου Υγείας, μεταξύ των οποίων 67 θέσεις νοσηλευτών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, 413 θέσεις τεχνολογικής εκπαίδευσης και 356 θέσεις βοηθών νοσηλευτών.

Όπως καταγγέλλει η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ), η οποία απέστειλε εξώδικο το πρωί της Δευτέρας στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, το ηλεκτρονικό σύστημα υποδοχής των αιτήσεων για την προκήρυξη 7Κ του ΑΣΕΠ (asep.gr) δεν λειτουργεί και βρίσκεται σε αναστολή «λόγω συντήρησης», όπως χαρακτηριστικά αναγραφόταν στον ιστότοπο μέχρι και την περασμένη Παρασκευή.

Σημειωτέον ότι η προθεσμία για την προκήρυξη έχει «ανοίξει» από την Τρίτη 17 Ιανουαρίου και λήγει στις 31 Ιανουαρίου, ενώ το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο ΑΣΕΠ. Οι υποψήφιοι υποχρεούνται να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση και να αποστείλουν στο ΑΣΕΠ την εκτυπωμένη μορφή της υπογεγραμμένη, ειδάλλως αποκλείονται από την περαιτέρω διαδικασία.

Παράταση της προθεσμίας ζητεί η ΕΝΕ

Την απαράδεκτη κατάσταση που ταλαιπωρεί χιλιάδες μέλη της ΕΝΕ στηλιτεύει το προεδρείο της Ένωσης και ζητεί την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος στον ιστότοπο αλλά και την παράταση της προθεσμίας για τη συμμετοχή των υποψηφίων.

«Είναι υποχρέωσή μας ως το επαγγελματικό επιμελητήριο και το θεσμικό όργανο των Νοσηλευτών της χώρας να προασπίσουμε τα δικαιώματά τους. Είναι παράνομο και αντισυνταγματικό να αποστερείται μεγάλος αριθμός πολιτών τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς πρόσληψης προσωπικού χωρίς καμία δική του υπαιτιότητα, λόγω ανεπάρκειας του συστήματος και των τεχνικών μέσων. Τέλος, είναι επιβεβλημένο να παρασχεθεί η νόμιμη δυνατότητα σε όλους τους υποψηφίους που το επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό» επισημαίνεται στην εξώδικη διαμαρτυρία της ΕΝΕ.

Οι εκπρόσωποι των νοσηλευτών ζητούν από τους αρμόδιους να προβούν άμεσα σε παράτασης της προθεσμίας υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στην προκήρυξη 7Κ, με ταυτόχρονη αναβάθμιση του τεχνικού συστήματος και ομαδοποίησης των αιτήσεων ανά κατηγορία κλάδων (Νοσηλευτές ΤΕ και ΠΕ, ΔΕ Βοηθοί Νοσηλευτών κτλ), ώστε να έχει επί της ουσίας αντίκρισμα η προκήρυξη.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση