Ο μεγάλος Κρητικός συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης με τη σύζυγό του, Ελένη, έζησε, όπως είναι γνωστό, τα τελευταία δέκα έτη της ζωής του στη Νότια Γαλλία, και συγκεκριμένα στην Antibes.

Στη Νότια Γαλλία μετέβησαν οι πρωταγωνιστές της ταινίας «Νίκος Καζαντζάκης», Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και Μαρίνα Καλογήρου, καθώς και βασικά μέλη του ελληνικού συνεργείου όπως ο Steadicam operator Μιχάλης Τσιμπερόπουλος, η μακιγιέζ Αργυρώ Κουρουπού, η διευθύντρια παραγωγής Τζένη Πανουτσοπούλου, η παραγωγός της ταινίας Ελένη Σμαραγδή και ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής.

Το ντεμπούτο του ως διευθυντής φωτογραφίας έκανε για τα γυρίσματα της ταινίας στη Νότια Γαλλία ο Αλέξανδρος Σμαραγδής.

Το ελληνικό συνεργείο πλαισιώθηκε από Γάλλους καλλιτεχνικούς συντελεστές και τεχνικό προσωπικό.

Τα γυρίσματα στη Νότια Γαλλία ολοκληρώθηκαν με τη συνδρομή του συμπαραγωγού της ταινίας, Vincent Michaud. Ο Γάλλος συμπαραγωγός  λάτρεψε το σενάριο και είναι περιχαρής που συμμετείχε στη δημιουργία της εν λόγω ταινίας.

Με τα συγκεκριμένα γυρίσματα ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας «Νίκος Καζαντζάκης», η οποία σύντομα θα περάσει στη φάση της μεταπαραγωγής (post production), ώστε να είναι έτοιμη μέσα στο 2017, έτος το οποίο έχει ανακηρυχθεί από το ΥΠΠΟ ως έτος «Νίκος Καζαντζάκης» και θα συμβάλλει καθοριστικά στις τιμητικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τόσο του υπουργείου Πολιτισμού όσο και του υπουργείου Εξωτερικών, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της πολιτιστικής διπλωματίας της χώρας.

Η ταινία στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες σε μεγάλη διανομή από την Audiovisual που είχε και τη διανομή της ταινίας «El Greco» το 2007, με το αξεπέραστο ρεκόρ των 1.200.000 εισιτηρίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση