HomeHL-WorldΤουρκία: 400 εντάλματα σύλληψης σε 48 επαρχίες της χώρας

Τουρκία: 400 εντάλματα σύλληψης σε 48 επαρχίες της χώρας

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για τουλάχιστον 400 ανθρώπους, εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης οι τουρκικές αρχές. Ανάμεσα τους βρίσκονται στρατιώτες και αξιωματούχοι ασφαλείας, από 48 επαρχίες σε όλη τη χώρα, μετέδωσε το Σάββατο το τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk.

Σύμφωνα με το δίκτυο, οι ύποπτοι φέρονται να χρησιμοποιούσαν το Bylock, μια εφαρμογή ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων για κινητά τηλέφωνα, που η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι χρησιμοποιήθηκε από το δίκτυο του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα, αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ, Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Αγκυρα κατηγορεί ως ενορχηστρωτή του πραξικοπήματος.

Ανάμεσα στους υπόπτους, βρίσκονται 123 αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού και 187 αξιωματούχοι ασφαλείας ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο, σημειώνοντας πως 12 άνθρωποι έχουν συλληφθεί έως τώρα σε επιχειρήσεις των δυνάμενων ασφαλείας στην Αγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.

Περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα σε μια εκτεταμένη επιχείρηση καταστολής που έχει στόχο τον στρατό, την αστυνομία, τη δημόσια υπηρεσία και τον ιδιωτικό τομέα. Μερικοί εξ αυτών έχουν επιστρέψει στα καθήκοντα τους. Παράλληλα περίπου 41.000 άτομα έχουν συλληφθεί, αναμένοντας να δικαστούν.

Παράλληλα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, οι αρχές συνέλαβαν πέντε άτομα σε σχέση με τις επιθέσεις με ρουκέτες που έγιναν από αγνώστους την Παρασκευή με στόχο το αρχηγείο της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη και τα τοπικά γραφεία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση