HomeHL-9Στο τιμόνι της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη ο Κώστας Λαγουδάκης

Στο τιμόνι της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη ο Κώστας Λαγουδάκης

Τα πάνω-κάτω έφεραν οι κρίσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με εκπλήξεις, απρόοπτα και “συμφωνίες κάτω από το τραπέζι” πραγματοποιήθηκαν οι κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία, αφήνοντας κάθε άλλο παρά ανεπηρέαστη την Κρήτη, καθώς αρκετοί Κρητικοί αξιωματικοί πέρασαν στην όχθη της αποστρατείας, παρά την αποτελεσματικότητα που επέδειξαν κατά τη θητεία τους σε νευραλγικές θέσεις το χρόνο που πέρασε.

Στη θέση του επιτελάρχη του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. τοποθετήθηκε ο αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, ο οποίος μέχρι πρότινος υπηρετούσε ως Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος, αφήνοντας πίσω του στη συγκεκριμένη περιφέρεια σημαντικό έργο.

karamalakis

Πρόκειται για αναβάθμιση του Μιχάλη Καραμαλάκη, που ήρθε ως αποτέλεσμα των συντονισμένων ενεργειών του αντιστρατήγου στο ζήτημα του προσφυγικού. Εξάλλου είναι γνωστό ότι μέσα σ’ ένα 24ωρο η Ειδομένη «άδειασε» από μετανάστες υπό την καθοδήγηση του.

Με τους χειρισμούς του στο συγκεκριμένο ζήτημα, επιβεβαίωσε για μία ακόμα φορά ότι συνεχίζει την αξιόλογη πορεία του ως ικανότατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., που “μάχεται” καθημερινά για το καλό του κοινωνικού συνόλου.

Ωστόσο μεγάλη έκπληξη αποτέλεσαν οι αποστρατείες των Κρητικών υποστρατήγων Γιώργου Σκανδαλάκη, Νίκου Χριστοφάκη και Μανόλη Σφακιανάκη.

Όλοι έχουν να πουν για την ακεραιότητα, την αποτελεσματικότητα και τη μεθοδικότητα, του Γιώργου Σκανδαλάκη, που είχε να διαχειριστεί θέματα, που αφορούσαν στον κλάδο ασφαλείας όλης της χώρας.

Από την άλλη πλευρά ο Νίκος Χριστοφάκης κλήθηκε να αντιμετωπίσει το μείζον θέμα του μεταναστευτικού σε μία περιοχή, που πραγματικά πλήττεται από αυτό.

Και οι δύο βρέθηκαν σε νευραλγικές θέσεις, επιδεικνύοντας τις ικανότητες τους στη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων.

Ωστόσο στο βαθμό του υποστρατήγου παραμένει ο μέχρι πρότινος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Ανδρέας Δασκαλάκης και τοποθετείται πλέον ως Προϊστάμενος στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α..

daskalakis

Έπειτα σειρά πήραν οι ταξίαρχοι, με τον μέχρι πρότινος Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου Κώστα Λαγουδάκη να προάγεται στο βαθμό του υποστρατήγου και να αναλαμβάνει τα ηνία της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης.

lagoudakis

Ο Κώστα Λαγουδάκης άφησε το στίγμα του στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου, με όλους να κάνουν λόγο για έναν εξαιρετικό άνθρωπο και αξιωματικό, ο οποίος ήξερε να στηρίζει το προσωπικό του και να επιφέρει με τις σωστές κινήσεις το επιθυμητό αποτέλεσμα σε οποιαδήποτε υπόθεση, κλήθηκε να φέρει εις πέρας.

Ωστόσο στην όχθη της αποστρατείας πέρασε ο μέχρι πρότινος Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου Μανόλης Πετάσης.

Οι κρίσεις συνεχίστηκαν με τους αστυνομικούς διευθυντές, με τον Ηρακλειώτη Μιχάλη Βισκαδούρο να προάγεται αναδρομικά και να αποστρατεύεται με το βαθμό του ταξίαρχου.

Επρόκειτο για έναν πεπειραμένο αξιωματικό, που υπηρέτησε σε αρκετές διαφορετικές υπηρεσίες του νησιού και δε δίσταζε να βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή, δίνοντας αποτελεσματικές λύσεις σε όλες τις υποθέσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση