HomeHL-SportsΟΦΗ Λαμία 1-2

ΟΦΗ Λαμία 1-2

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τεράστιο διπλό μέσα στο «Γεντί Κουλέ» για την ομάδα του Τεννέ, 1-2 τον ΟΦΗ

Έδειξε χαρακτήρα και έπιασε κορυφή στη Β’ Εθνική! Η Λαμία βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον ΟΦΗ που προηγήθηκε με τον Βουό στο σαββατιάτικο  ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής. Ωστόσο, οι ποδοσφαριστές του Μπάμπη Τεννέ έδειξαν τρομερή αποτελεσματικότητα και αντέδρασαν άμεσα!

Ο έμπειρος τεχνικός παρέταξε εκ νέου ένα άρτιο σύνολο που ανέτρεψε το σκορ σε διάστημα 15 λεπτών! Οι Ντουρμισάι και Όμο σκόραραν… παγώνοντας μία έδρα που διατηρούσε αήττητο τον ΟΦΗ μέχρι πρότινος. Η Λαμία πάντως ελπίζει βάσιμα στην άνοδο ευρισκόμενη στην πρώτη θέση πλέον (28 πόντους έναντι 27 του Απόλλωνα Σμύρνης) του βαθμολογικού πίνακα μετρώντας 11 ματς στο ενεργητικό της.

Πίεζε ο ΟΦΗ, άντεξε η Λαμία

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να κάνει παιχνίδι και προσπάθησε να επιβάλλει γρήγορο ρυθμό μετά το αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο. Ωστόσο, οι «μελανόλευκοι» περιορίστηκαν απλώς στην κατοχή της μπάλας με ποσοστό 55% έναντι 45% από πλευράς φιλοξενούμενων.

Το ματς στερούταν ρυθμού με τις δύο ομάδες να επιδίδονται σε πολλά λάθη με τους ποδοσφαιριστές της Λαμίας ν’ αμύνονται αποτελεσματικά. Εξάλλου, δεν διαθέτουν τυχαία την κορυφαία αμυντική γραμμή έχοντας δεχθεί μόλις δύο (!) γκολ.

Τα λάθη αποτέλεσαν βασικό χαρακτηριστικό μίας αναμέτρησης αποφασιστικής σημασίας για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα. Μόλις δύο τελικές προσπάθειες σημειώθηκαν πριν την ανάπαυλα. Η σημαντικότερη καταγράφηκε στο 16ο λεπτό, όταν ο Αντουκόρ σούταρε άουτ.

Τα νεύρα ήταν πολλά σε ένα πρώτο ημίχρονο που δεν διεκδικεί… δάφνες ποιότητας. Αναμφίβολα, ο κάκιστος αγωνιστικός χώρος δεν άφηνε χώρο για εμπνεύσεις και τεχνικές ενέργειες για τους ποδοσφαιριστές αποτελώντας ένα βασικό… ελαφρυντικό.

Ο επιμένων και η κατάρρευση…

Το ματς βελτιώθηκε αισθητά στο δεύτερο ημίχρονο βρίσκοντας ένα στοιχειώδες τέμπο με τις δύο ομάδες να κυκλοφορούν ορθολογικότερα τη μπάλα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να βρουν δίχτυα από νωρίς. Και πράγματι, τα κατάφεραν! Ο Βουό έδειξε τις προθέσεις τους εξαπολύοντας άστοχο βολέ (53’) και έξι λεπτά αργότερα άνοιξε το σκορ! Όλα ξεκίνησαν από μία έξοχη ενέργεια ο οποίος συνεργάστηκε με τον Αντουκόρ και ο Βουό πλάσαρε εξ επαφής για το 1-0 με τον Ιβοριανό να σκοράρει για 3η φορά στη σεζόν.

Όλα έδειχναν να πηγαίνουν πρίμα για τον ΟΦΗ που σπατάλησε ακόμη μία ευκαιρία. Φευ! Η Λαμία αντέδρασε πολύ γρήγορα δείχνοντας παροιμιώδη ψυχραιμία. Ο Ντουρμισάι διένυσε το μισό γήπεδο με τη μπάλα στα πόδια του και την κατάλληλη στιγμή πλάσαρε τον Δερμιτζάκη για το 1-1 στο 69ο λεπτό φτάνοντας τα πέντε γκολ στο φετινό πρωτάθλημα!

Έκτοτε, ο ΟΦΗ έδειχνε να… καταρρέει. Τα δεδομένα άλλαξαν άρδην στο 71’. Ήταν το πρώτο κόρνερ που κέρδισε η Λαμία με τον Βάντερσον να εκτελεί και τον Όμο να παίρνει την κεφαλιά πραγματοποιώντας το 1-2 με κεφαλιά! Σημαντική ευθύνη φέρει ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ που αδράνησε στη φάση.

Η Λαμία άντεξε μέχρι τέλους στην ανορθόδοξη πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι φεύγοντας με πολύτιμους τρεις βαθμούς από την Κρήτη.

Το ματς διηύθυνε ο Παπαδόπουλος από τον Σύνδεσμο Μακεδονίας έχοντας ως βοηθούς τους Νατσιόπουλο (Μακεδονίας), Παπαδόπουλο Η. (Μακεδονίας) και τέταρτο τον Σταυρουλάκη (Ρεθύμνου)

Κίτρινες: 25’ Όγκμποε, 36’ Κώτσιος, 40’ Νάστος, 81’ Ράντι – 61’ Μπλάζιτς, 62’ Τζόκιτς, 66’ Ντουρμισάι

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Δερμιτζάκης, Κομεσίδης, Κοιλιάρας, Κώτσιος, Όστοιτς, Νάστος (74’ Χίσι), Αντουκόρ, Χαντί (74’ Μάνος), Όγκμποε (46’ Ράντι), Μιλοσάβλιεβ, Βουό.

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Τσέναμο, Σπυρόπουλος, Πεταυράκης, Αναστασιάδης, Κοτσώνης, Καραγιάννης (83’ Φερφελής), Μπλάζιτς, Βασιλόγιαννης (60’ Τζόκιτς), Ντουρμισάι (90+2’ Αυγενικού), Βάντερσον, Όμο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση