HomeHL-9Τελευταίο «αντίο» στην Βιργινία την Κυριακή

Τελευταίο «αντίο» στην Βιργινία την Κυριακή

Θρήνος σε όλη την Κρήτη

Διαφήμιση

Θρηνεί όλη η Κρήτη από τον θάνατο της Βιργινίας Μανουσάκη που σήμερα το μεσημέρι άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης καθώς έχασε την μάχη με τον καρκίνο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του cretapost, το τελευταίο αντίο αναμένεται να απευθύνουν φίλοι, συγγενείς, φορείς και πλήθος κόσμου στην αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου την Κυριακή στις 3 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου.

Στη συνέχεια η ταφή της θα γίνει στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου.

Βιογραφικό

Η Βιργινία Μανασάκη γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 1974 στο Ηράκλειο. Ήταν το τρίτο παιδί του Μανώλη Μανασάκη και της Χρυσούλας Στεφανουδάκη και είχε δύο αδέρφια το Γιώργο και την Ισμήνη. Ήταν σύζυγος του Γιώργου Ταβερναράκη πολιτικού μηχανικού από το Τυμπάκι και μαζί είχαν αποκτήσει δύο γιους, το Νικόλα και τον Εμμανουήλ. Τα παιδικά και μαθητικά της χρόνια έζησε με την οικογένειά της στις Μοίρες όπου και αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο.

Σπουδές:

 • Το 1997 αποφοίτησε από την Πολυτεχνική σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ως Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός.
 • Το 1999 έγινε δεκτή με υποτροφία στο τμήμα μηχανικών περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης απ’ όπου και αποφοίτησε το 2000 ως κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στον έλεγχο ποιότητας και τη διαχείριση περιβάλλοντος.
 • Ως υποψήφια διδάκτωρ τελείωνε τη διδακτορική διατριβή της σχετικά με τη διαχείριση στερεών αποβλήτων (Ανάλυση των εναλλακτικών τεχνολογιών αξιοποίησης βιοαερίου των ΧΥΤΑ και εξεύρεση βέλτιστου σεναρίου εφαρμογής) στον τομέα Υγειονομικής Μηχανικής του τμήματος μηχανικών περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Επαγγελματική εμπειρία:

 • Από το 1997 έως το 1999 εργάσθηκε ως συνεργάτης πολιτικός μηχανικός σε μεγάλη Τεχνική εταιρεία Δημοσίων και ιδιωτικών έργων.
 • Το 1999 προσελήφθη μέσω διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου (ΑΝ.Η. Α.Ε.) πρώην Ο.Α.Τ.Ε.Π. Α.Ε. με έδρα τις Αρχάνες, όπου και εργάσθηκε για τέσσερα έτη αρχικά στην υλοποίηση του προγράμματος “Leader ΙΙ” και στη συνέχεια στη σύνταξη των προτάσεων των προγραμμάτων Leader+ και Ο.Π.Α.Α.Χ. (Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου) καθώς και στην αξιολόγηση των προς ένταξη επενδυτικών σχεδίων.
 • Το 2003 μετείχε με επιτυχία σε διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. και επελέγη να στελεχώσει ως πολιτικός μηχανικός τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.), θέση στην οποία υπηρετούσε από τη θέση της προϊσταμένης του τμήματος Τεχνικής Υπηρεσίας με κύριο αντικείμενο την επίβλεψη και παρακολούθηση έργων στερεών αποβλήτων καθώς και την ωρίμανση των σχετικών μελετών.

Επιμόρφωση:

Είχε άριστη γνώση της αγγλικής, της Ιταλικής γλώσσας όπως και της πιστοποιημένης χρήσης εξειδικευμένων προγραμμάτων Η/Υ και είχε μετάσχει σε δεκάδες επιμορφωτικά προγράμματα και σημαντικά συνέδρια σχετικά με τη Δημόσια Διοίκηση, την οικονομία και το ευρύτερο γνωστικό αντικείμενο του πολιτικού μηχανικού αλλά και σε ακόμη περισσότερα εξειδικευμένα προγράμματα και συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό που αφορούν τη διαχείριση περιβάλλοντος.

Πολιτική δράση :

 • Από 01.01.2011 ήταν εκλεγμένη Περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης
 • Από το 2011 ήταν Εντεταλμένη σύμβουλος Περιφέρειας Κρήτης στον τομέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων
 • Βασική Εισηγήτρια του Αναθεωρημένου – Επικαιροποιημένου Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΠΕΣΔΑΚ) τόσο στην Περιφερειακή επιτροπή διαβούλευσης το 2012 όσο και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης στις 02.07.2013
 • Από το 2011 ανέλαβε την εκπροσώπηση της Περιφέρειας Κρήτης ως Εισηγήτρια Περιβαλλοντικών θεμάτων σε διάφορα συνέδρια και ημερίδες και ως μέλος συμβουλίων, επιτροπών, και ομάδων εργασίας όπως το Περιφερειακό Τεχνικό συμβούλιο Δημοσίων έργων, η Επιτροπή Περιβάλλοντος και χωροταξίας κ.α.
 • Μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.)
 • Πρόεδρος της Επιτροπής Εκτίμησης Εικαστικών Έργων της Περιφέρειας

Κοινωνική και άλλη δράση

 • Μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) από το 1998, με συμμετοχή στις επιτροπές «περιβάλλοντος» και «επαγγελματικών θεμάτων» του ΤΕΕ ΤΑΚ, από το 2003 έως σήμερα
 • Μέλος του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ».
 • Αντιπρόεδρος του Ροταριανού ομίλου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης»
Διαφήμιση