Συγκλονίζει η είδηση του θανάτου της Βιργινίας Μανασάκη μετά από σκληρή μάχη, που έδινε τους τελευταίους μήνες με την επάρατη νόσο.

Η αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης Γ.Παπανικολάου, όπου είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε και τελικά σήμερα το μεσημέρι κατέληξε.

Η είδηση του θανάτου της βύθισε στο πένθος τους δικούς της ανθρώπους, τους συνεργάτες της αλλά και ολόκληρη την Κρήτη, καθώς ήταν ένας νέος άνθρωπος με πολλά όνειρα και αισιοδοξία για το μέλλον.

Η Βιργινία ήταν παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

manasaki

Τα συλλυπητήρια του για το θάνατο της Βιργινίας εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης:

“Ο πρόωρος χαμός της Βιργινίας Μανασάκη σκορπίζει θλίψη στην Περιφέρεια Κρήτης, στην κοινωνία, στην οικογένεια της. Έφυγε από την ζωή ένας νέος άνθρωπος με δημιουργικότητα, όνειρα για το μέλλον και έδινε με θάρρος μέχρι την τελευταία στιγμή μεγάλη μάχη με την επάρατη νόσο. Η Βιργινία Μανασάκη διακρίθηκε για το ήθος της, την αγάπη της για την Κρήτη, την Αυτοδιοίκηση. Ήταν μια πολύτιμη και ακούραστη συνεργάτιδα και πρόσφερε σπουδαίο έργο στην Περιφέρεια Κρήτης και ιδιαίτερα στο τομέα ευθύνης της ως Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Βιομηχανίας.

Αφήνει μια σημαντική παρακαταθήκη στους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης, στην κοινωνία, για να θυμούνται την προσφορά και την συμβολή της στην προώθηση και επίλυση των προβλημάτων του νησιού.

Από καρδιάς εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στο σύζυγο της , στα παιδιά της σε όλη την οικογένεια της-τους συγγενείς.

Όλοι θα την θυμόμαστε στο Περιφερειακό Συμβούλιο με αγάπη και ευγνωμοσύνη για την συνεργασία που είχαμε και το ουσιαστικό έργο που μας αφήνει. “

manasaki-virginia

 

Βιογραφικό

Η Βιργινία Μανασάκη γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 1974 στο Ηράκλειο. Είναι το τρίτο παιδί του Μανώλη Μανασάκη και της Χρυσούλας Στεφανουδάκη και έχει δύο αδέρφια το Γιώργο και την Ισμήνη. Είναι σύζυγος του Γιώργου Ταβερναράκη πολιτικού μηχανικού από το Τυμπάκι και μαζί έχουν αποκτήσει δύο γιους, το Νικόλα και τον Εμμανουήλ. Τα παιδικά και μαθητικά της χρόνια έζησε με την οικογένειά της στις Μοίρες όπου και αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο.

Σπουδές:

•Το 1997 αποφοίτησε από την Πολυτεχνική σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ως Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός.

•Το 1999 έγινε δεκτή με υποτροφία στο τμήμα μηχανικών περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης απ’ όπου και αποφοίτησε το 2000 ως κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στον έλεγχο ποιότητας και τη διαχείριση περιβάλλοντος.

•Σήμερα ως υποψήφια διδάκτωρ τελειώνει τη διδακτορική διατριβή της σχετικά με τη διαχείριση στερεών αποβλήτων (Ανάλυση των εναλλακτικών τεχνολογιών αξιοποίησης βιοαερίου των ΧΥΤΑ και εξεύρεση βέλτιστου σεναρίου εφαρμογής) στον τομέα Υγειονομικής Μηχανικής του τμήματος μηχανικών περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Επαγγελματική εμπειρία:

•Από το 1997 έως το 1999 εργάσθηκε ως συνεργάτης πολιτικός μηχανικός σε μεγάλη Τεχνική εταιρεία Δημοσίων και ιδιωτικών έργων.

•Το 1999 προσελήφθη μέσω διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου (ΑΝ.Η. Α.Ε.) πρώην Ο.Α.Τ.Ε.Π. Α.Ε. με έδρα τις Αρχάνες, όπου και εργάσθηκε για τέσσερα έτη αρχικά στην υλοποίηση του προγράμματος “Leader ΙΙ” και στη συνέχεια στη σύνταξη των προτάσεων των προγραμμάτων Leader+ και Ο.Π.Α.Α.Χ. (Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου) καθώς και στην αξιολόγηση των προς ένταξη επενδυτικών σχεδίων.

•Το 2003 μετείχε με επιτυχία σε διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. και επελέγη να στελεχώσει ως πολιτικός μηχανικός τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.), θέση στην οποία υπηρετεί έως και σήμερα από τη θέση της προϊσταμένης του τμήματος Τεχνικής Υπηρεσίας με κύριο αντικείμενο την επίβλεψη και παρακολούθηση έργων στερεών αποβλήτων καθώς και την ωρίμανση των σχετικών μελετών.

Επιμόρφωση:

Έχει άριστη γνώση της αγγλικής, της Ιταλικής γλώσσας όπως και της πιστοποιημένης χρήσης εξειδικευμένων προγραμμάτων Η/Υ και έχει μετάσχει σε δεκάδες επιμορφωτικά προγράμματα και σημαντικά συνέδρια σχετικά με τη Δημόσια Διοίκηση, την οικονομία και το ευρύτερο γνωστικό αντικείμενο του πολιτικού μηχανικού αλλά και σε ακόμη περισσότερα εξειδικευμένα προγράμματα και συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό που αφορούν τη διαχείριση περιβάλλοντος.

Πολιτική δράση :

•Από 01.01.2011 έως σήμερα εκλεγμένη Περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης

•Από το 2011 έως σήμερα Εντεταλμένη σύμβουλος Περιφέρειας Κρήτης στον τομέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων

•Βασική Εισηγήτρια του Αναθεωρημένου – Επικαιροποιημένου Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΠΕΣΔΑΚ) τόσο στην Περιφερειακή επιτροπή διαβούλευσης το 2012 όσο και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης στις 02.07.2013

•Από το 2011 έως σήμερα ανέλαβε την εκπροσώπηση της Περιφέρειας Κρήτης ως Εισηγήτρια Περιβαλλοντικών θεμάτων σε διάφορα συνέδρια και ημερίδες και ως μέλος συμβουλίων, επιτροπών, και ομάδων εργασίας όπως το Περιφερειακό Τεχνικό συμβούλιο Δημοσίων έργων, η Επιτροπή Περιβάλλοντος και χωροταξίας κ.α.

•Μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.)

•Πρόεδρος της Επιτροπής Εκτίμησης Εικαστικών Έργων της Περιφέρειας

Κοινωνική και άλλη δράση

•Μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) από το 1998, με συμμετοχή στις επιτροπές «περιβάλλοντος» και «επαγγελματικών θεμάτων» του ΤΕΕ ΤΑΚ, από το 2003 έως σήμερα

•Μέλος του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ».

•Αντιπρόεδρος του Ροταριανού ομίλου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης»

 

Διαφήμιση