Με απόλυτη επιτυχία και με βάση το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 6:30 το πρωί η επιχείρηση για την αεροδιακομιδή των οργάνων του 55χρονου Μανώλη Μπλαβάκη από το Καλό Χωριό χερσονήσου, ο οποίος κατέληξε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου και νοσηλευόταν μετά από εγκεφαλική αιμορραγία.

Με τον συντονισμό του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, γιατροί από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη έφθασαν στο Ηράκλειο προκειμένου να παραλάβουν το ήπαρ και τους νεφρούς του άτυχου Μανώλη, ενώ οι κερατοειδείς χιτώνες των οφθαλμών μεταφέρθηκαν στο ΠΑΓΝΗ.

Η αεροδιακομιδή των οργάνων έγινε με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ και κυβερνητικού αεροσκάφους που αναχώρησε από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου πριν από λίγο.

Ο Μανώλης Μπλαβάκης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους συγχωριανούς και τους φίλους του. Στο Καλό Χωριό το πένθος είναι βαρύ, ωστόσο τα αδέλφια του 55χρονου βρήκαν το κουράγιο μέσα στον πόνο τους να συναινέσουν ώστε ο Μανώλης να προσφέρει ζωή σε συνανθρώπους που το είχαν ανάγκη.

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν τον 55χρονο με αναρτήσεις στα social media, ενώ η χρήστρια του Facebook κ. Ελένη Ζαφειράκου ανάρτησε video στο οποίο απεικονίζεται ο Μανώλης Μπλαβάκης να λέει μία μαντινάδα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση