HomeHL-9Από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ο θάνατος του μωρού από τη Σητεία

Από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ο θάνατος του μωρού από τη Σητεία

Όλο το πόρισμα του ιατροδικαστή – Τι δήλωσε ο υποδιοικητής του ΠΑΓΝΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για πάνω από τέσσερις ώρες πάλευαν οι γιατροί του ΠΑΓΝΗ να σώσουν το 6 μηνών βρέφος που τραυματίστηκε βαρύτατα στην διάρκεια οικογενειακού καυγά ανάμεσα στον 52χρονο πατέρα του και την 30χρονη μητέρα του στην Σητεία.

Όπως αναφέρει σε δηλώσεις του, ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιάννης Φανουργιάκης το βρέφος διεκομίσθει στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου από την Σητεία στη 1 τα ξημερώματα.

«Αμέσως ομάδα γιατρών κλήθηκε να αντιμετωπίσει το περιστατικό. Του έκαναν τις απαραίτητες εξετάσεις και εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο. Δυστυχώς παρά την υπερπροσπάθεια των χειρούργων, το βρέφος κατέληξε στις 5.35 το πρωί», επεσήμανε ο κ. Φανουργιάκης τονίζοντας πως το βρέφος «έφερε βαρύτατα τραύματα στην περιοχή της κεφαλής και τον αυχένα».

Το πόρισμα του ιατροδικαστή

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή που διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή στο βρέφος, ο θάνατός του προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Πιο συγκεκριμένα το πόρισμα αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σήμερα, ημέρα Πέμπτη 19/01/2017, διεκομίσθη στο ΠαΓΝΗ βρέφος, άρρεν, 5,5 μηνών από το Νοσοκομείο της Σητείας.

Η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του Νοσοκομείου Σητείας με τη ΜΕΘ Παίδων του ΠαΓΝΗ, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 18/01/2017  στις 22:00.

Το βρέφος μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο ΠαΓΝΗ στις 01:00 π.μ, όπου και επαναδιασωληνώθηκε στη ΜΕΘ Παίδων. Πραγματοποιήθηκαν άμεσα απεικονιστικές εξετάσεις και ολόσωμη αξονική τομογραφία, ενώ εισήχθη στο χειρουργείο στις 4:00 π.μ.

Στις 5:15 π.μ το βρέφος υπέστη ανακοπή. Έγινε προσπάθεια ανάταξης με φαρμακευτική αγωγή, με εξωτερική απινίδωση, με αερισμό. Στις 6:35 π.μ το παιδί κατέληξε.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Ιατροδικαστή, ο θάνατος του βρέφους προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ εκκρεμούν οι τοξικολογικές, ιστολογικές και άλλες εργαστηριακές αναλύσεις προκειμένου να εκδοθεί το πλήρες πόρισμα.

Επίσης, εξετάστηκαν από τον Ιατροδικαστή και οι δυο γονείς.

Σημειώνουμε τέλος, ότι όλες οι Υπηρεσίες του Νοσοκομείου ανταποκρίθηκαν άμεσα στην αντιμετώπιση του περιστατικού.»

Το μωρό δεν αντιδρούσε σε εξωτερικά ερεθίσματα

Συγκλονιστικές ήταν και οι δηλώσεις του διοικητή του νοσοκομείου της Σητείας Μανόλη Μιχελάκη, ο οποίος μιλώντας στο cretapost για τις πρώτες ώρες μετά την πρωτοφανή τραγωδία, τόνισε ότι το μωράκι όταν έφτασε στο νοσοκομείο δεν αντιδρούσε στα εξωτερικά ερεθίσματα.

«Το βρέφος ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, χωρίς καμία αντίδραση σ’ ερεθίσματα,. Έγινε άμεση χειρουργική και παιδιατρική εκτίμηση από τους εφημερεύοντες γιατρούς του νοσοκομείου μας, διασωληνώθηκε, σταθεροποιήθηκε η κατάστασή του και διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, συνοδεία παιδιάτρου και αναισθησιολόγου στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του cretapost και δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του Διοικητή του Νοσοκομείου Σητείας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση