Ραντεβού έξω από την ΔΟΥ Ηρακλείου δίνουν οι αγρότες του Ηρακλείου την ερχόμενη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στις 10.30 το πρωί, ξεκινώντας δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στα μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση και πλήττουν τον αγροτικό κόσμο.

Σημειώνεται ότι ο αγροτικός κόσμος σε ολόκληρη τη χώρα βρίσκεται σε αναβρασμό, πραγματοποιώντας συνεχείς συσκέψεις, ώστε να οργανώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον αγώνα τους, στήνοντας μπλόκα σε κεντρικά σημεία της χώρας.

Μέλη των αγροτικών συλλόγων Ηρακλείου, Καζαντζάκη, Αρχανών-Αστερουσίων και Αρκαλοχωρίου απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους αγρότες του νησιού, προκειμένου να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις τους, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα.

Ωστόσο για την Δευτέρα έχει προγραμματιστεί κινητοποίηση των αγροτών και στα Χανιά.

Σε σχετική ανακοίνωση τους αναφέρουν:

“Αγρότη, κτηνοτρόφε,

Ήρθε η ώρα να κλιμακώσουμε την πάλη του προηγούμενου διαστήματος, οργανωμένα, μαζικά, με αιτήματα που ακουμπάνε στα συμφέροντά μας. Να παλέψουμε ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ, την πολιτική των κυβερνήσεων, τα μνημόνια και τους εκατοντάδες νόμους που μας ξεκληρίζουν ώστε να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή μας στα χέρια λίγων μεγαλοεπιχειρηματιών-αγροτών.

Να παλέψουμε για την κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου-λαιμητόμου, ενάντια στη φοροληστεία, τα χαράτσια, το τιμολόγιο ρεύματος, που κάνουν το κόστος παραγωγής αβάσταχτο, για αποζημίωση από τις πρόσφατες καταστροφές του χιονιά, ενάντια στην εκμετάλλευση βιομήχανων-μεγαλεμπόρων-εφοπλιστών στις τιμές εφοδίων, στην τιμή διάθεσης-διακίνησης των προϊόντων, ενάντια στην ομηρία των τραπεζών.

Απορρίπτουμε την κοροϊδία των στημένων διαλόγων της κυβέρνησης. Τώρα είναι ώρα για κλιμάκωση του αγώνα, όχι να συζητήσουμε πόσα θα χάσουμε. Η κυβέρνηση θέλει να εμποδίσει τον πανελλαδικό συντονισμό των κινητοποιήσεων, με εξαγγελίες και διαλόγους με «πρόθυμους» συνομιλητές, συνδικαλιστικές ηγεσίες που παίζουν το παιχνίδι της απέναντι στις κινητοποιήσεις των εργατών (όπως στην απεργία των ναυτεργατών), κι έχουν δείξει πως μπορούν να το παίξουν απέναντι στα μπλόκα του οργανωμένου κινήματος της μικρομεσαίας αγροτιάς. Θα προσπαθήσουν να τα υπονομεύσουν, να τα ξεστρατίσουν από τα αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτών προς τα αιτήματα των μεγαλοαγροτών, αφού αυτά υπηρετούν.

Τέτοια αιτήματα κατάθεσαν στον υπουργό, όπως τη διατήρηση του διαχωρισμού σε «κατά κύριο επάγγελμα αγρότες» και μη, την ενίσχυση των «συνεταιριστικών» επιχειρήσεων, το ελεύθερο να αγοράζουν για ένα κομμάτι ψωμί οι τσιφλικάδες τη γη μας, το ελεύθερο να ξεζουμίζουν οι μεγαλοθερμοκηπιάδες εξαθλιωμένους μετανάστες. Δέχονται την ΚΑΠ της ΕΕ.

Να γιατί λέμε πως δεν παλεύουμε όλοι για το ίδιο πράγμα. Η ίδια η αγροτιά δεν είναι ενιαία. Άλλα συμφέροντα έχουν οι μικρομεσαίοι, άλλα οι μεγάλοι, και μεταξύ τους είναι αντίθετα. Αυτό εκφράζεται μέσα στο κίνημα.

Ο αγώνας μας είναι αγώνας επιβίωσης. Με το πλαίσιο αιτημάτων μας δε ζητάμε πολλά, μα τα αναγκαία για να μπορούμε να ασχολούμαστε με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, να ζουν οι οικογένειές μας υποφερτά.

Ως Αγροτικοί Σύλλογοι που συντασσόμαστε με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων και αποφασίσαμε να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας με παγκρήτιο και πανελλαδικό συντονισμό στην παγκρήτια σύσκεψη στις Αρχάνες, στις 12 Δεκέμβρη, και την πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα, στις 17 Δεκέμβρη, ξεκινάμε τη Δευτέρα 23 Γενάρη με παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Ηρακλείου, στις 10:30 πμ.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΑΝΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση