HomeHL-SportsΞάνθη – Ηρακλής 3-1

Ξάνθη – Ηρακλής 3-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Χαμζά Γιουνές η Ξάνθη επικράτησε 3-1 του Ηρακλή με ανατροπή σε παιχνίδι για την 16η αγωνιστική της Super League και πλέον βρίσκεται μόνη στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με συγκομιδή 31 πόντων.

Ο «Γηραιός» προηγήθηκε στο 10’ με τον Πασά, όμως η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έφτασε στη νίκη με γκολ των Γιουνές (26′ πεν., 71′) και Τριάδη (61′). Για τους νικητές αποβλήθηκε στο 88′ ο Φλίσκας με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ ο Ηρακλής έχασε πέναλτι με τον Λουκίνα (89′).

Ο Ηρακλής αιφνιδίασε τους γηπεδούχους, καθώς βρήκε τον τρόπο να σκοράρει και να προηγηθεί. Μόλις στο 10ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Πασάς έγινε αποδέκτης της μπάλας και με σουτ σημείωσε το 1-0 για τον «Γηραιό».

Στη συνέχεια η Ξάνθη ανέβασε την απόδοσή της και τελικά κατάφερε να πετύχει την ανατροπή και να πανηγυρίσει τη νίκη. Στο 24’ ο διαιτητής Αρετόπουλος υπέδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μοντέιρο πάνω στον Βασιλακάκη. Την ποινή εκτέλεσε ο Γιουνές ο οποίος ισοφάρισε.

Στο 29΄ ο Χουάντερσον απέκρουσε το σουτ του Τριάδη, ενώ στο επόμενο λεπτό οι Θεσσαλονικείς έχασαν σπουδαία ευκαιρία να πετύχουν και δεύτερο γκολ, όταν, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μοντέιρο, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Στάμου από κοντά την έστειλε άουτ.

Νέα ευκαιρία για τον Ηρακλή χάθηκε στο 60’. Ο Λουκίνας βρέθηκε τετ α τετ με τον Ζίβκοβιτς, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει και τελικά η Ξάνθη προηγήθηκε με 2-1. Στο 61΄, μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Τριάδης έγινε αποδέκτης της μπάλας και αφού διέσχισε το μισό γήπεδο νίκησε τον Χουάντερσον και σκόραρε.

Στο 71’ ο Γιουνές, «έγραψε» το 3-1. Ο Ηρακλής είχε την ευκαιρία να μειώσει στο 88΄, όταν ο Αρετόπουλος καταλόγισε πέναλτι σε τράβηγμα του Φλίσκα στον Λουκίνα και απέβαλε τον παίκτη της Ξάνθης με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Την ποινή εκτέλεσε ο Λουκίνας, ωστόσο ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε και διατήρησε το 3-1.

Γκολ: 26′ πεν., 71′ Γιουνές, 61′ Τριάδης – 10′ Πασάς

Κίτρινες κάρτες:
Φλίσκας, Γιουνές, Σολτάνι – Σαραμαντάς, Μοντέιρο, Στάμου

Κόκκινες κάρτες:
88′ Φλίσκας

Ξάνθη:
Ζίφκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Τριάδης, Γιουνές (88′ Κώστας), Σολτάνι (58′ Λάζιτς), Βασιλακάκης (81′ Ράνος), Γουάλας, Φλίσκας.

Ηρακλής:
Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Στάμου, Τζανετόπουλος, Μοντέιρο, Ιντζόγλου (74′ Ηλιάδης), Πασάς (74′ Γροντής), Αγγελόπουλος (64′ Λεοζίνιο), Ρούσσος, Λουκίνας, Κούρος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση