HomeΕΛΛΑΔΑΣυγγενείς δολοφονημένου καπετάνιου στη φόνισσα: «Πες μας που είναι ο ανιψιός μας»

Συγγενείς δολοφονημένου καπετάνιου στη φόνισσα: «Πες μας που είναι ο ανιψιός μας»

Η σύζυγος του καπετάνιου έφυγε για τη Βουλγαρία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αν κι έχουν περάσει δύο μήνες από τη στιγμή που οι διωκτικές αρχές της Βουλγαρίας πέρασαν χειροπέδες στη σύζυγο του 63χρονου ναυτικού, που βρέθηκε νεκρός σε καταψύκτη διαμερίσματος στην Καλλιθέα, ωστόσο ακόμα δεν έχουν προωθηθεί οι ενέργειες για την έκδοση της Ανέλια Αλεσάντροβα στη χώρα μας.

Οι συγγενείς του θύματος που θα δηλώσουν πολιτική αγωγή στην ακροαματική διαδικασία, αγωνιούν για τη συνέχεια της υπόθεσης αλλά και για τις συνθήκες διαβίωσης του 13χρονου παιδιού το οποίο βρίσκονταν μαζί με τη μητέρα του την ημέρα της σύλληψης της.

Το συγκεκριμένο έγκλημα που αποκαλύφθηκε τον Ιανουάριο του 2015 είχε προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο. Ένας ιδιοκτήτης στην Καλλιθέα που είχε χάσει τα ίχνη της ενοικιάστρια του η οποία είχε…ξεχάσει να πληρώσει τα μισθώματα ενός έτους αποφάσισε με την παρουσία δικαστικού κλητήρα να μπει στο ακίνητο του.

Ο άτυχος Βασίλης Κοκκίνης, που βρέθηκε δολοφονημένος στον καταψύκτη

Οι δύο άνδρες εντόπισαν στο κέντρο του σαλονιού να βρίσκεται ένας καταψύκτης εντός λειτουργίας. Όταν τον άνοιξαν είδαν ότι μέσα βρισκόταν το πτώμα ενός άνδρα. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικές αρχές και ο ιατροδικαστής. Το πτώμα όπως προέκυψε άνηκε στον 63χρονο πρώην ναυτικό Βασίλη Κοκκίνη, ενώ από τις έρευνες των διωκτικών αρχών αποδείχθηκε ότι δράστης του εγκλήματος ήταν η πρώην σύζυγος του, Ανέλια Αλεσάντροβα, με την οποία το θύμα είχε αποκτήσει ένα αγόρι, 13 ετών σήμερα.

Η 49χρονη Βουλγάρα η οποία φέρεται ως ο εγκέφαλος της δολοφονίας, προχώρησε σύμφωνα με τα ευρήματα των αστυνομικών αρχών, ένα χρόνο πριν την εύρεση του πτώματος, στη δολοφονία. Επίσης, συνελήφθη μια 26χρονη αλλοδαπή η οποία φέρεται να την είχε βοηθήσει στην εκτέλεση του σχεδίου της, ενώ μέχρι σήμερα αναζητείται και ο εκτελεστής της δολοφονίας, ένας 29χρονος Ρουμάνος.

Η Ανέλια Αλεσάντροβα, αμέσως μετά το έγκλημα, μαζί με τον γιο της, έφυγε για τη Βουλγαρία παίρνοντας μαζί της 230.000 ευρώ που είχε μεταβιβάσει ο πρώην σύζυγος της στο παιδί τους. Μέχρι και τον Ιανουάριο του 2016 κατάφερε να εξαφανίσει τα ίχνη της. Όμως στην προσπάθεια της να περάσει στις 15 Νοεμβρίου του 2016 στη Ρουμανία, συνελήφθη. Μαζί της ήταν και 13χρονος γιος της.

Οι συγγενείς του θύματος αμέσως πληροφορήθηκαν το γεγονός, ενώ προσπάθησαν να έρθουν σε επικοινωνία με το ανήλικο αγόρι προκειμένου να δουν σε τι κατάσταση βρίσκεται και αν χρειάζεται κάτι. Όπως λένε άτομα του φιλικού περιβάλλοντος του αδικοχαμένου ναυτικού οι προσπάθειες τόσο του αδερφού του θύματος όσο και άλλων συγγενών του έπεσαν στο κενό.

«Δεν γνωρίζουμε που βρίσκεται αυτή τη στιγμή το παιδί. Θέλουμε να μάθουμε εάν είναι καλά στην υγεία του. Ακόμα δεν έχουμε πληροφορίες για την έκδοση της Ανέλια στην Ελλάδα προκειμένου να τιμωρηθεί στη χώρα μας για την εγκληματική της ενέργεια», λέει στο protothema.gr, συγγενικό πρόσωπο του αδικοχαμένου ναυτικού και συνεχίζοντας προσθέτει:

«Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει το ποσό των 230.000 ευρώ. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μας πει που είναι το παιδί, την επιμέλεια την οποία θα διεκδικήσει ο αδερφός του καπετάνιου Βασίλης, εάν κι εφόσον και το ίδιο το παιδί θέλει».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση