HomeHL-EconomyΈνα οικόπεδο και ένα δυαράκι τα πρώτα ακίνητα που βγήκαν στο σφυρί

Ένα οικόπεδο και ένα δυαράκι τα πρώτα ακίνητα που βγήκαν στο σφυρί

Για το 2017

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ένα οικόπεδο και ένα δυαράκι έκανε ποδαρικό στους  πλειστηριασμούς η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ενώ προετοιμάζεται για ένταση των πιέσεων σε όσους οφειλέτες έχουν αγνοήσει τα προσκλητήρια για ρύθμιση των χρεών τους.

Ο πρώτος πλειστηριασμός για χρέη προς το Δημόσιο προγραμματίστηκε για τις 8 Μαρτίου και αφορά σε ένα διαμέρισμα 66 τ.μ. στη Θεσσαλονίκη, με πρώτη τιμή 56.000 ευρώ. Το πρόβλημα είναι ότι ο εν λόγω οφειλέτης έχει χρέη προς το Δημόσιο ύψους 25,035 εκατ. ευρώ- εκ των οποίων τα 14 εκατ. ευρώ είναι προσαυξήσεις- και ως εκ τούτου ακόμα κι αν βρεθεί αγοραστής για το δυαράκι, το έσοδο θα είναι σταγόνα στον ωκεανό των οφειλών του.

Ο δεύτερος πλειστηριασμός αφορά σε οικόπεδο 1.158 τ.μ. στην Πρέβεζα κι έχει προγραμματιστεί για τις 15 Νοεμβρίου, με τιμή πρώτης  προσφοράς 80.000 ευρώ. Ο εν λόγω οφειλέτης δεν συμπεριλαμβάνεται, πάντως, στη λίστα των μεγάλων οφειλετών που περιλαμβάνει όσους χρωστάνε πάνω από 150.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ ετοιμάζονται για το επόμενο κύμα κατασχέσεων, από τη μακριά λίστα των οφειλετών του Δημοσίου, που αριθμεί πάνω από 4,3 εκατομμύρια φορολογούμενους. Επί του παρόντος περίπου 900.000 οφειλέτες έχουν δεχθεί το… χάδι της ΑΑΔΕ, με τους ρυθμούς των κατασχετηρίων να φτάνουν πλέον στις 25.000- 30.000 το μήνα. Αν αναλογιστεί, δε, κανείς ότι ο στόχος ήταν να γίνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμοί στο 55% των οφειλετών στους οποίους μπορούν να ληφθούν μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης, τουλάχιστον 100.000 οφειλέτες ακόμα θα πάρουν τη ψυχρολουσία εντός των επόμενων ημερών.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση