HomeHL-WorldΜέσα σε πέντε ώρες θα απολυμάνουν τον Λευκό Οίκο

Μέσα σε πέντε ώρες θα απολυμάνουν τον Λευκό Οίκο

Για να μπει ο Τραμπ

Διαφήμιση

Μόλις το ρολόι σημάνει12: 01 μ.μ. μεθαύριο στην Ουάσιγκτον κι ο Ντόναλντ Τραμπ ορκιστεί στο Καπιτώλιο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ μια στρατιά εργαζομένων θα αναλάβει δράση στο Λευκό Οίκο για να τον μεταμορφώσει κατά τα γούστα του νέου ενοίκου αντικαθιστώντας σχεδόν τα πάντα, από ρούχα, έργα τέχνης και έπιπλα μέχρι τα αγαπημένα σνακ του Ομπάμα με εκείνα του διαδόχου του.

Η διαδικασία αυτή σχεδιάζεται μήνες τώρα , αλλά θα πρέπει να εκτελεστεί με στρατιωτική ακρίβεια μέσα σε πέντε ώρες μακριά απ’ τα βλέμματα των Αμερικανών κι ολόκληρου του πλανήτη, που θα παρακολουθούν την τελετή ορκωμοσίας, την παρέλαση στην Pennsylvania Avenue και την επίσημη δεξίωση που θα ακολουθήσει.

Το ζεύγος Ομπάμα σχεδιάζει να μετακομίσει σε μια κατοικία σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων απ’ τον Λευκό Οίκο μέχρις ότου τελειώσει το λύκειο η μικρότερη κόρη τους Σάσα κι έχουν ήδη αρχίσει να μεταφέρουν προσωπικά τους αντικείμενα στη νέα τους «φωλιά.» Φορτηγά, μεταξύ των οποίων κι ένα που ανήκει σε μεταφορική εταιρεία που ειδικεύεται στην αποθήκευση και μετακόμιση έργων τέχνης, έχουν παρκάρει έξω απ’ το σπίτι στην αριστοκρατική συνοικία Καλοράμα της πρωτεύουσας.

leykos-oikos1

Ωστόσο, πολλή απ’ τη δουλειά θα πρέπει να περιμένει την αλλαγή της σκυτάλης λίγο μετά το μεσημέρι, όταν θα φθάσουν στο Λευκό Οίκο δύο μεγάλα φορτηγά: το ένα που θα φέρει τα υπάρχοντα του νέου προέδρου και το άλλο που θα μεταφέρει εκείνα του απερχόμενου. Τα φορτηγά φθάνουν μέχρις ενός σημείου για λόγους ασφαλείας και μόνον προσωπικό του Λευκού Οίκου, όπως μαραγκοί, ηλεκτρολόγοι και άλλοι, μπορούν να μετακινήσουν κιβώτια και αντικείμενα εντός και εκτός του κτιρίου.

Από τη στιγμή που θα έχουν μεταφερθεί όλα τα υπάρχοντα των Ομπάμα, το υπηρετικό προσωπικό θα ξεκινήσει την καθαριότητα του κτιρίου. Χαλιά και κουρτίνες καθαρίζονται ή αντικαθίστανται, ενώ είθισται, αν οι νέοι ένοικοι έχουν αλλεργία στα κατοικίδια, να γίνεται και απολύμανση.

Η θερμοκρασία του χώρου θα ρυθμιστεί στα επίπεδα που προτιμά η νέα οικογένεια, ηλεκτρολόγοι θα τοποθετήσουν γραμμές ίντερνετ και τηλεόρασης καθώς και νέους πολυελαίους, ενώ το προσωπικό θα κρεμάσει στους τοίχους τους πίνακες και τα έργα τέχνης που επέλεξε η νέα οικογένεια. Γίνονται επίσης αλλαγές στα 16 υπνοδωμάτια του Λευκού Οίκου κατά τα γούστα των νέων ενοίκων, ενώ οι εσωτερικοί διακοσμητές του νέου προέδρου με τη βοήθεια υπαλλήλων του ανοίγουν τα κιβώτια και τοποθετούν τα νέα έπιπλα, και ρούχα.

Οι αλλαγές στο Λευκό Οίκο σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να είναι πολλές ή να περιορίζονται στα αναγκαία. Ο Ομπάμα είχε στο Οβάλ Γραφείο ένα μπωλ με μήλα, αλλά και αμύγδαλα για να τρώει το βράδυ όταν ξεκουραζόταν διαβάζοντας κάποιο βιβλίο. Ο Τραμπ απ’ την άλλη είναι γνωστός λάτρης του fast food: του αρέσουν τα σνακς και τα πατατάκια. Κι οι συνεργάτες του έχουν ήδη ενημερώσει το προσωπικό στην κουζίνα του Λευκού Οίκου για τις προτιμήσεις του…

Η ομάδα μετάβασης εξουσίας του Τραμπ δεν αποκάλυψε πάντως τι ζήτησε ο νέος πρόεδρος αναφορικά με διακόσμηση του κτιρίου για τις πρώτες μέρες του εκεί, ούτε είναι γνωστό πόσο διάστημα σκοπεύει να περνά στο Λευκό Οίκο ο νέος ένοικός του, που είναι συνηθισμένος στην πολυτέλεια του ρετιρέ του στον ουρανοξύστη Trump Tower στο Μανχάταν.

Η σύζυγός του, η Μελάνια, σχεδιάζει να μείνει στη Νέα Υόρκη, τουλάχιστον τους πρώτους μήνες της προεδρίας του άνδρα της, ώστε ο γιος τους Μπάρον, να μπορέσει να τελειώσει τη σχολική χρονιά στο ιδιωτικό του σχολείο στο Μανχάταν.

iefimerida.gr

Διαφήμιση