HomeHL-GreeceΑβραμόπουλος από Λέσβο: Δεν μπορούν οι πρόσφυγες να μένουν στο κρύο

Αβραμόπουλος από Λέσβο: Δεν μπορούν οι πρόσφυγες να μένουν στο κρύο

«Λύσεις τώρα, όχι αύριο»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρωί της Τετάρτης η επίσκεψη του Επιτρόπου Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλου και του υπουργού Μετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα στα κέντρα προσφύγων της Μόριας και του Καρά Τεπέ στη Λέσβο.

«Όλοι, Έλληνες και Ευρωπαίοι, πρέπει να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες και τους κατοίκους των νησιών» είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος υπογραμίζοντας ότι η διαχείριση του προσφυγικού αποτελεί συλλογική ευρωπαϊκή ευθύνη ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη να αυξηθεί ο αριθμός των προσφύγων που θα υποδέχονται τα κράτη – μέλη της ΕΕ, στους οποίους θα παρέχουν ασφαλή διαβίωση.

Ο Επίτροπος εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη τουπρος τις τοπικές αρχές και τους κατοίκους των νησιών για τον τρόπο που αντιμετώπισαν τις άμεσες συνέπειες της προσφυγικής κρίσης.

Δηλώνοντας πως «δεν μπορεί αυτοί οι άνθρωποι να μένουν στο κρύο» ο κ. Αβραμόπουλος είπε πως χρειάζονται «λύσεις τώρα και όχι αύριο» ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα βρεθεί χώρος για να στήσει η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ τις ειδικές σκηνές για τους πρόσφυγες ώστε να προστατευθούν από ακραία καιρικά φαινόμενα, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι αυτό αποτελεί μόνο μια προσωρινή λύση.

Ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος πραγματοποιεί την επίσκεψη, προκειμένου να εξετάσει από κοντά τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη Λέσβο και κατ’ επέκταση στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από την εφαρμογή της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και τον εγκλωβισμό στα νησιά περισσότερων των 10.000 μεταναστών και προσφύγων.

Ο κ. Αβραμόπουλος έφτασε στη Μυτιλήνη με ελικόπτερο που προσγειώθηκε στο στρατόπεδο της Μεραρχίας και συνοδεύεται από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, τον Ζαν Λουί ντε Μπροέρ διευθυντή της Διεύθυνσης ανθρωπιστικών κρίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπεύθυνο για την χρηματοδότηση των ΜΚΟ και τον Μάρτιν Βερβέι συντονιστή της εφαρμογής της κοινής δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση