HomeHL-9Αποφασίζουν οι αγρότες της Κρήτης για τις κινητοποιήσεις τους

Αποφασίζουν οι αγρότες της Κρήτης για τις κινητοποιήσεις τους

Παγκρήτιου χαρακτήρα η σύσκεψη των αγροτοσυνδικαλιστών στο Τυμπάκι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εντείνονται οι προετοιμασίες των αγροτών στην Κρήτη για τις νέες κινητοποιήσεις που θα ξεκινήσουν πανελλαδικά, όπως έχει ήδη προαποφασιστεί, στις 23 Ιανουαρίου, ως απόρροια της άκαρπης συνάντησης των αγροτών με τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η καθοριστικής σημασίας σύσκεψη πρόκειται να γίνει στο Τυμπάκι και σε αυτήν έχουν κληθεί να συμμετάσχουν αγρότες και εκπρόσωποι αγροτικών συνδικαλιστικών οργάνων από όλη την Κρήτη, καθώς αρχική πρόθεση είναι να ληφθούν αποφάσεις κοινής αποδοχής. Στόχος της συνάντησης είναι να ληφθούν αποφάσεις κυρίως για τη μορφή που θα έχουν οι νέες αγροτικές κινητοποιήσεις, καθώς η απόφαση για τη συμμετοχή των αγροτών σε αυτές είναι ήδη ειλημμένη.

Εν τω μεταξύ, οι αγρότες των Αστερουσίων έχουν ήδη αποφασίσει να προχωρήσουν σε μπλόκο του κόμβο Πραιτωρίων στις 23 Ιανουαρίου, ημέρα της έναρξης των αγροτικών κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για ζητήματα φορολογικής, οικονομικής και ασφαλιστικής φύσεως, ενώ στα αιτήματά τους έχουν προστεθεί και οι άμεσες αποζημιώσεις για την καταστροφή που προκάλεσε ο χιονιάς σε παραγωγή και ζωικό κεφάλαιο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση