HomeHL-WorldΜεξικό: Νοσοκομείο «θεράπευε» παιδιά με καρκίνο χορηγώντας τους… νερό!

Μεξικό: Νοσοκομείο «θεράπευε» παιδιά με καρκίνο χορηγώντας τους… νερό!

Σοβαρή καταγγελία του κυβερνήτη της Βερακρούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Γκαέλ Ναβαρέτε Βάσκες από το Μεξικό ήταν μόλις πέντε ετών όταν έχασε τη ζωή του έπειτα από μάχη με τον καρκίνο. Παρότι νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων της Βερακρούς, ο μικρός εξέπνευσε στον Ιούνιο του 2015.

Η οικογένειά του, τώρα, υποστηρίζει ότι ο Γκαέλ δεν έλαβε τη σωστή αγωγή και αντί η κατάστασή του να βελτιώνεται, επιδεινωνόταν ημέρα με την ημέρα.

Εντούτοις, η περίπτωση του Γκαέλ δεν είναι η μοναδική, με τους γονείς και άλλων παιδιών που έχασαν τη ζωή τους μετά το 2015 να καταγγέλλουν το νοσοκομείο για ανεπαρκή περίθαλψη και έλλειψη φαρμάκων.

«Το νοσοκομείο δεν έχει φάρμακα. Η πτέρυγα του ογκολογικού παίδων δεν έχει την κατάλληλη θερμοκρασία. Σε όλο το δωμάτιο υπάρχει ένας ανεμιστήρας, ενώ τα παιδιά χρειάζονται δροσιά», είπε η θεία του άτυχου 5χρονου.

Σαν να μην έφτανε η οργή των οικογενειών των θυμάτων, ο κυβερνήτης της Βερακρούς Μιγκέλ Ανχελ Γιούνες προχώρησε σε μία σοβαρότητα καταγγελία, υποστηρίζοντας πως στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων της πόλης, αντί για χημειοθεραπεία χορηγείται… αποσταγμένο νερό!

Ο Γιούνες, μάλιστα, πραγματοποίησε δηλώσεις μετά τη διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με την ποιότητα των φαρμάκων που χορηγούνταν σε παιδιά με καρκίνο.

«Έχουμε το αποτέλεσμα του εργαστηρίου που αποδεικνύει ότι ένα φάρμακο που χορηγείτο στα παιδιά, η χημειοθεραπεία των παιδιών, δεν ήταν φάρμακο. Ήταν ουσιαστικά αποσταγμένο νερό. Αυτό δεν είναι μόνο άγριο έγκλημα, αλλά μία απόπειρα κατά της ζωής των παιδιών», είπε σε οξύ τόνο ο Γιούνες.

Την ίδια στιγμή, λέγεται πως ο προκάτοχος του κυβερνήτη της Βερακρούς, Χαβιέρ Ντουάρτε, ο οποίος παραιτήθηκε έπειτα από κατηγορίες για διαφθορά, είχε ζητήσει τη χρηματοδότηση των υπηρεσιών υγείας, εντούτοις παραμένει άγνωστο αν αυτά τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για την ενίσχυση των νοσοκομείων.

Το 2012 πάντως και ενώ ο Ντουάρτε ήταν υποψήφιος κυβερνήτης εμφανιζόταν με παιδιά λέγοντας πως «η υγεία των παιδιών μας μας οδηγεί να δουλέψουμε και να εγγυηθούμε σημαντικά αποτελέσματα».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση