HomeHL-WorldΤο Βερολίνο για την ομιλία της Μέι

Το Βερολίνο για την ομιλία της Μέι

“Επιτέλους λίγη σαφήνεια” για το Brexit

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε σήμερα ότι η Βρετανία «έφερε επιτέλους λίγη σαφήνεια» αναφορικά με το Brexit, μετά την ομιλία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, η οποία υπογράμμισε πως η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίνει επίσης έξοδο από την ενιαία αγορά.

«Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι η βρετανίδα πρωθυπουργός σκιαγράφησε σήμερα το όραμα της κυβέρνησής της για την έξοδο από την ΕΕ και έφερε επιτέλους λίγη σαφήνεια αναφορικά με τα βρετανικά σχέδια», δήλωσε ο Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ σε ανακοίνωσή του, στην οποία καλεί επίσης να υπάρξουν «όσο το δυνατόν πιο καλές, στενές σχέσεις» αφού επισημοποιηθεί το Brexit.

Η Μέι «υπογράμμισε πως η Βρετανία επιδιώκει μια θετική και εποικοδομητική σύμπραξη, φιλία με μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό είναι καλό», ανέφερε επίσης ο Στάινμαϊερ στην ανακοίνωσή του, στην οποία επαναλαμβάνει ότι οι διαπραγματεύσεις της Βρετανίας με την ΕΕ μπορούν να αρχίσουν μόνον αφού η βρετανική κυβέρνηση επικαλεσθεί το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας για να αρχίσουν οι συνομιλίες για το διαζύγιο.

«Είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας και της Ευρώπης η ενίσχυση της συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 27 μελών και η προστασία της ενότητας της Ευρωπαϊκής Ενιαίας Αγοράς», τόνισε ο Στάινμαϊερ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση