HomeHL-WorldΣτην Ελβετία σήμερα οι τεχνοκράτες για το Κυπριακό

Στην Ελβετία σήμερα οι τεχνοκράτες για το Κυπριακό

Μεταβαίνουν οι διαπραγματευτικές ομάδες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναχωρεί σήμερα για το Μοντ Πελεράν της Ελβετίας η αντιπροσωπεία της ελληνοκυπριακής πλευράς που θα συμμετάσχει στις συναντήσεις των εμπειρογνωμόνων για τα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων για το Κυπριακό, που ξεκινούν αύριο, με βάση την απόφαση που λήφθηκε από τη Διάσκεψη για την Κύπρο που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη στις 12 Ιανουαρίου.

Μαζί με τον ελληνοκύπριο διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη στο Μοντ Πελεράν μεταβαίνουν ο Τουμάζος Τσελεπής, μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας, ο αντισυνταγματάρχης Νεόφυτος Παχουλίδης, ο οποίος υπηρετεί στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην ΕΕ, ο πανεπιστημιακός Αρης Κωνσταντινίδης, ο διπλωμάτης Παντελής Παντελίδης και δυο διπλωμάτες που υπηρετούν στο γραφείο του διαπραγματευτή. Όλα τα μέλη της αντιπροσωπείας είχαν το πρωί σύσκεψη υπό τη προεδρία του Νίκου Αναστασιάδη.

Για την Ελβετία αναχώρησε και η τουρκοκυπριακή διαπραγματευτική ομάδα υπό τον διαπραγματευτή Οζντίλ Ναμί. Στην ομάδα συμμετέχουν ακόμα ο λεγόμενος «κυβερνητικός εκπρόσωπος» του ψευδοκράτους Μπαρίς Μπουρτσού, ο «διπλωμάτης» και σύμβουλος σε  ευρωπαϊκά θέματα Ερχάν Ελτζίν, ο νομικός σύμβουλος του Ακιντζί Σουλέν Καραπατσάκ, η ειδικός για εξωτερικά θέματα Ιπέκ Μπορμάν Γκεντς και το μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας Σερτάτς Γκιουβέν. Αναφέρεται ακόμα ότι στην τουρκική ομάδα θα προεδρεύει ο Τούρκος βοηθός υφυπουργός εξωτερικών Αχμέτ Μουχτάρ.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση