HomeHL-EconomyΝέο δημοσιονομικό «κόφτη» αποδέχεται η κυβέρνηση

Νέο δημοσιονομικό «κόφτη» αποδέχεται η κυβέρνηση

Για να κλείσει η αξιολόγηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την διάθεση της κυβέρνησης να συζητήσει επί ενός «μηχανισμού αυξημένων εγγυήσεων», προκειμένου να ικανοποιηθούν οι επιφυλάξεις του ΔΝΤ και να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση περιέγραψε, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι να έχουν συμφωνηθεί όλα τα υπόλοιπα, δηλαδή τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και ο δημοσιονομικός οδικός χάρτης της ελληνικής οικονομίας για μετά το 2018.

Ο κ. Τζανακόπουλος απέφυγε να προσδιορίσει τι μέτρα θα μπορούσε να περιλαμβάνει αυτός ο μηχανισμός και αρκέστηκε να μιλήσει για επιδίωξη της Αθήνας για μια συμφωνία ανάλογη με εκείνη που απαιτήθηκε για να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση, επί της ουσίας, δηλαδή, για έναν νέο δημοσιονομικό «κόφτη».

Βεβαίως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να εκφράσει τη βεβαιότητα ότι η κυβερνητική υποχώρηση δεν θα έχει επί της ουσίας κάποια επίπτωση. Οπως είπε, δεν πρόκειται να χρειαστεί ενεργοποίηση αυτού του μηχανισμού, καθώς οι στόχοι του προγράμματος θα επιτευχθούν.

Kathimerini.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση