HomeHL-GreeceΒρετανός διέσχισε 17 χώρες με το ποδήλατό του!

Βρετανός διέσχισε 17 χώρες με το ποδήλατό του!

Κατέληξε στην Ελλάδα, τα μέρη που τον εντυπωσίασαν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

O 30χρονος Βρετανός Κρις Πιμπρόκ έχει βάλει στόχο να γυρίσει τον κόσμο όλο με το ποδήλατό του.

Το ταξίδι του ξεκίνησε πριν από 8 μήνες από την πόλη του, το Σέφιλντ, ενώ μέχρι στιγμής έχει περάσει από τις εξής χώρες: Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Σλοβενία, Κροατία, Βοσνία, Μαυροβούνιο, Κόσσοβο, Σκόπια, Αλβανία, Βουλγαρία, Τουρκία, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν, Κιργιστάν.

Εχοντας διανύσει περίπου 14.500 χλμ. Στους οκτώ αυτούς μήνες, ο Πιμπρόκ βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα. Στη χώρα μας μπήκε από τον Εβρο, πήγε Κομοτηνή, Θεσαλονίκη, Μετέωρα, ανέβηκε στην οροσειρά της Πίνδου, πέρασε από τα Ζαγοροχώρια, την πόλη των Ιωαννίνων και ακολούθως ήρθε στην Αθήνα. Στη συνέχεια θα ταξιδέψει στην Πελοπόννησο και στην Πάτρα από όπου θα πάρει το καράβι για Ιταλία. Σκοπός του είναι να συνεχίσει το ταξίδι του σε Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και αν τα καταφέρει να περάσει και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Κατά την παραμονή του στην Αθήνα επισκέφθηκε το ναυάγιο του Mediterranean Sky, ενώ στην ερώτηση ποια χώρα από αυτές που επισκέφθηκε του άρεσε περισσότερο μάλλον δεν είχε σαφή απάντηση. «Κάθε φορά που περνάω τα σύνορα μιας χώρας πιστεύω ότι είναι ότι πιο όμορφο έχω δει. Ομως, μόνο μέχρι την επόμενη», είπε προσθέτοντας ότι όσον αφορά στην Ελλάδα τον μάγεψαν τα Μετέωρα και τα Ζαγοροχώρια.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση