HomeΚΟΣΜΟΣΜοσκοβισί: Απαράδεκτες οι θέσεις Τραμπ για Brexit και διάσπαση της Ε.Ε.

Μοσκοβισί: Απαράδεκτες οι θέσεις Τραμπ για Brexit και διάσπαση της Ε.Ε.

Είχε χαρακτηρίσει το brexit «εξαιρετικό πράγμα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Απαράδεκτες χαρακτήρισε ο επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Φορολογίας και Τελωνείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πιερ Μοσκοβισί τις θέσεις του Ντόναλντ Τραμπ για το Brexit και την περαιτέρω «αποσύνθεση» της Ε.Ε.

«Το να έχουμε μια αμερικανική κυβέρνηση η οποία να εύχεται τη διάλυση της Ευρώπης απλώς δεν είναι δυνατό», είπε ο κ. Μοσκοβισί, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Παρίσι.

«Δεν αποδέχομαι αυτή την οπτική των πραγμάτων και δεν πιστεύω ότι σχόλια τα οποία δοξάζουν την διάσπαση της Ε.Ε., προβλέποντας νέες αποχωρήσεις από την Ένωση, είναι ό,τι καλύτερο για τις ευρωατλαντικές σχέσεις», πρόσθεσε.

Ο επίτροπος κατέληξε σημειώνοντας ότι αναμένει από τον πρόεδρο Τραμπ «να βρίσκεται δίπλα στην Ευρώπη στο πλαίσιο αυτής της ισχυρής σχέσης».

Ο κ. Μοσκοβισί αντέδρασε στα σχόλια του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ σε συνέντευξή του, στην οποία χαρακτήρισε το Brexit «εξαιρετικό πράγμα», εκτιμώντας παράλληλα ότι και άλλοι λαοί χωρών της Ε.Ε. θα θελήσουν να επιβεβαιώσουν την εθνική τους ιδιαιτερότητα.

Ο κ. Τραμπ χαρακτήρισε ακόμη το NATO  «παρωχημένο» ως οργανισμό, ενώ δεσμεύθηκε να εργαστεί για εμπορική συμφωνία μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΗΠΑ.

naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση