HomeHL-WorldΜέλη ναζιστικής οργάνωσης κουβαλούσαν 155 κιλά εκρηκτικών

Μέλη ναζιστικής οργάνωσης κουβαλούσαν 155 κιλά εκρηκτικών

Συναγερμός στη Γερμανία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Γενικός συναγερμός έχει σημάνει στις γερμανικές αρχές μετά τον εντοπισμό και τη δέσμευση 155 κιλών με εκρηκτικές ύλες σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης, τα οποία και συνελήφθησαν.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των γερμανικών αρχών, η ποσότητα των εκρηκτικών υλών που βρέθηκε στο αυτοκίνητο μάρκας Fiat, στον πόλη Λότερεκεν της Δυτικής Γερμανίας, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε ευρεία τρομοκρατική ενέργεια, με τραγικές συνέπειες και πολλά θύματα. Ο εντοπισμός του αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν δύο μέλη ηλικίας 18 και 24 ετών της ναζιστικής οργάνωσης «Oldschool Society», επιβεβαιώνει -σε ικανό ποσοστό- την πληροφορία των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με την οποία ακροδεξιές και ναζιστικές οργανώσεις, με διασυνδέσεις τόσο στις ΗΠΑ, όσο και σε χώρες τις Ευρώπης, έχουν καταρτίσει ένα δίκτυο και οργανώνουν μεγάλης κλίμακας τρομοκρατικές επιθέσεις, με απώτερο στόχο τους τη γενικότερη αποσταθεροποίηση και τη διαμόρφωση πολεμικού κλίματος.

Οι δύο νεαροί άνδρες που συνελήφθησαν αρνήθηκαν τις κατηγορίες και δήλωσαν ότι οι εκρηκτικές ύλες προορίζονταν για… βεγγαλικά που θα εκτόξευαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αλλά δεν πρόλαβαν να κατασκευάσουν.

Όπως αποκαλύφθηκε, πριν από λίγες ημέρες, η αστυνομία είχε εντοπίσει στην ίδια περιοχή άλλα 110 κιλά εκρηκτικών υλών, τα οποία όμως, για τα οποία όμως, ήταν άγνωστο ποιοι τα είχαν αποθηκεύσει. Η Γερμανία εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση υψίστης ασφαλείας, καθώς δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο, όταν ο Τυνήσιος Αμίς Ανρί επιτέθηκε με φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά, σκοτώνοντας 12 άτομα και τραυματίζοντας δεκάδες άλλα.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση