HomeΕΛΛΑΔΑΠαπανδρέου: «Δεν συνεργαζόμαστε με τη ΝΔ»

Παπανδρέου: «Δεν συνεργαζόμαστε με τη ΝΔ»

Κάλεσμα σε Διαμαντοπούλου, Φλωρίδη, Ραγκούση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνέντευξη στην Μαρία Νικόλτσου στο ραδιόφωνο του Alpha 989, έδωσε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέο, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η κρίσιμη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος.

Στην συνέντευξη ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε ενωτικός, απευθύνοντας κάλεσμα και στα υπόλοιπα στελέχη που βρίσκονται εκτός Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Στην τοποθέτησή του, είπε πως είναι έτοιμοι να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησε η κυβέρνησή του και εγκαταλήφθηκαν από την κυβέρνηση Σαμαρά αλλά και από την κυβέρνηση Συριζανέλ.

Αναφέρθηκε στις δυσκολιές που έχει περάσει ο προοδευτικός χώρος, λέγοντας: «Περάσαμε δύσκολα. Υπήρξε τεράστια προπαγάνδα. Ακόμα και με την φράση «λεφτά υπάρχουν», την οποία έκοψαν και άλλαξαν το νόημα. Συνωμοσιολογία και ψεκασμένες θεωρίες μας έκαναν μεγάλη ζημιά».

Επισήμανε πως ο κόσμος είχε μεγάλες προσδοκίες από τον Σύριζα για τις υποσχέσεις του αλλά τώρα, είπε, κατάλαβαν τα ψέμματα.

Με την φράση «Εάν είχε στηριχθεί η προσπάθεια της κυβέρνησής μου, σήμερα θα ήμασταν εκτός μηχανισμών στήριξης», αναφέρθηκε σε όσα θα έπρεπε να είχαν γίνει και δεν έγιναν.

Θα έπρεπε να είχαμε τελειώσει με το πρόγραμμα εδώ και χρόνια, είπε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε την άποψη του ΔΝΤ για το χρέος. Εγώ αυτή την θέση χρησιμοποίησα το 2011 και μειώσαμε το χρέος απέναντι στις απαιτήσεις του κυρίου Σόιμπλε. Είναι πολύ δύσκολο να βγουν αυτά τα υψηλά πλεονάσματα που ψήφισε η κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στο λάθος όπως είπε της κυβέρνησης να αξιοποιήσει την άποψη του ΔΝΤ για το χρέος, είπε πως τελικά και το ΔΝΤ θα παραμείνει ως τεχνικός σύμβουλος, αλλά χωρίς να βάζει λεφτά.

«Ήταν πολύ σκληρές οι συνθήκες που παραλάβαμε το 2010» είπε για την κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνησή του.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης:

«Εμεις δεν διεκδικούμε τρίτη θεση αλλά διεκδικούμε την προοπτική εξουσιας. Είναι διαχυτη η άποψη οτι δεν συνεργαζόμαστε με τη δεξια, η οποία έχει τεράστιες ευθύνες για την πορεία της χώρας. Ήταν επωδυνη η εμπειρια μας από την συνεργασία.»

«Όταν παραδώσαμε στον Παπαδήμο ήμασταν κοντα στην έξοδο από την κρίση, αλλά η επιμονή Σαμαρά για εκλογές ανέτρεψε την κατάσταση.»

Ο σύριζα διαλεξε ανελ, διάλεξε τον συντηρητισμό, θεοποιει το κρατος, παραδοσιακη αριστερη αποψη. Το κρατος πρεπει να υπηρετει τον πολιτη.

Μοιραία για τη χώρα η περίοδος Βαρουφάκη. Οταν πας και ζητας τα χρηματα των αλλων πρεπει να τους πεισεις, δεν πας υβριστικα, δεν πας να τους χορέψεις.

Κοινός μας στόχος με τους εταιρους μας να βγει η ελλαδα στις αγορές, νομίζετε ότι εκείνοι δεν το θέλουν; Εμεις ως προοδευτική παράταξη εχουμε δικό μας εθνικο σχεδιο μεταρρυθμισεων. Εχουμε ενα κρατος που δεν λειτουργει σωστα και αυτο πρεπει να το αλλάξουμε.

Η σοσιαλδημοκρατια ειναι η λύση, το πιστεύω, αλλα το λαθος μας ειναι οτι γιναμε απλοί διαχειριστες και δεν εξανθρωπίσαμε το σύστημα.

Οι ανισότητες φερνουν τον Τραμπ και τη Λεπεν στην εξουσία.

Με τον Βαγγέλη Βενιζέλο έχει καταγραφεί η περιοδος, δεν ειναι τωρα η στιγμη να τα επαναφέρουμε, πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Δεν έχω τίποτα προσωπικό, να βάλουμε κάτω τις προτάσεις μας να λύσουμε τα ζητήματα της χώρας.

Με την κ. Διαμαντοπούλου δουλέψαμε μαζί για το σημαντικό νομοσχέδιο για την Παιδεία. Απευθύνω κάλεσμα στην ίδια και σε Φλωρίδη, Ραγκούση.

«Ο κυριος Σημίτης έχει ιστορικό ρόλο, έχει διατελέσει πολλα χρόνια πρωθυπουργός με θετικό πρόσημο. Μαζι βάλαμε την Κύπρο στην ΕΕ και τωρα ανοίγονται προοπτικες επίλυσης.»

«Να ξεφύγουμε απ τη μιζέρια μόνοι μας, μην περιμένουμε σωτηρες»

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση