HomeHL-9Κινητοποιήσεις προ των πυλών για την παραχώρηση του αεροδρομίου

Κινητοποιήσεις προ των πυλών για την παραχώρηση του αεροδρομίου

Ανοιχτή εκδήλωση στα τέλη του μήνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται για άλλη μια φορά κάτοικοι και φορείς των Χανίων για την παραχώρηση του αεροδρομίου Χανίων “Ι. Δασκαλογιάννης” στη Fraport.

Αυτό επισημάνθηκε για άλλη μια φορά κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν μέλη της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Πολιτών με Χανιώτες, που εξέφρασαν την αντίθεση τους στο εγχείρημα αυτό.

Για το λόγο αυτό διοργανώνεται ανοιχτή εκδήλωση προς τα τέλη του μήνα, παρουσία του προέδρου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Β. Αλεβιζόπουλου.

Όπως αναφέρεται στα haniotika-nea.gr, μιλώντας στους δημοσιογράφους το μέλος της Πρωτοβουλίας Αντώνης Σκαμνάκης τόνισε σχετικά ότι «η Fraport δεν τηρεί τους όρους της σύμβασης και τους έχει παραβιάσει αφού δεν έχει καταβάλει το τίμημα».

«Ήταν κάτι που το περιμέναμε. Οι Γερμανοί της Fraport αυτό που θέλουν είναι να πάρουν τα αεροδρόμια χωρίς να καταβάλλουν ούτε ένα ευρώ», υπογράμμισε ο κ. Σκαμνάκης και πρόσθεσε ότι η γερμανική εταιρεία αναζητά χρηματοδότηση από τις ελληνικές τράπεζες -που ανακεφαλαιοποιήθηκαν με χρήματα των Ελλήνων πολιτών- αλλά και το πακέτο Γιουνκέρ στερώντας πόρους από την ελληνική κοινωνία. Για το ποια είναι τα αιτήματα που θέτει η Πρωτοβουλία απάντησε ότι «ουσιαστικά ζητάμε από την κυβέρνηση να άρει τη σύμβαση διότι εκτός από αποικιακή σύμβαση έχει γίνει μια μεγάλη παραβίαση από τη μεριά των Γερμανών της Fraport» και πρόσθεσε ότι παράλληλα η Πρωτοβουλία καλεί τους πολίτες των Χανίων να κινητοποιηθούν για να αποτραπεί η παραχώρηση του αεροδρομίου.

Τόνισε ακόμα ότι η παραχώρηση του αεροδρομίου θα έχει σοβαρές συνέπειες στην οικονομία των Χανίων και δεν συμβαδίζει με το δημόσιο συμφέρον, ενώ σε περίπτωση που δεν αλλάξει κάτι προανήγγειλε δυναμικές κινητοποιήσεις και παρεμπόδιση της Fraport όταν θα έρθει η εταιρεία να αναλάβει το αεροδρόμιο τον Φεβρουάριο.

Το μέλος της Πρωτοβουλίας Σήφης Χιωτάκης απαντώντας σε ερώτημα αν μπορεί να αλλάξει κάτι εφόσον έχει υπογραφεί η συμφωνία υπενθύμισε τη μεγάλη γερμανική επένδυση σε ηλιακά κάτοπτρα που είχε «ναυαγήσει» κατά το παρελθόν στο Φραγκοκάστελλο έπειτα από σφοδρές αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας. «Και τότε είχε υπογραφεί η σύμβαση αλλά ξεσηκώθηκε η τοπική κοινωνία και επίσης είχαμε την ευτυχία να είναι και οι Αρχές, με τον νομάρχη Γιώργο Κατσανεβάκη, ενάντια στην επένδυση.

Τότε λοιπόν ο επενδυτής είχε δηλώσει ότι “εγώ σε εχθρικό περιβάλλον δεν πάω να επενδύσω”», ανέφερε ο κ. Χιωτάκης ενώ άφησε αιχμές για τη στάση του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απ. Βουλγαράκη και του δημάρχου Χανίων Τ. Βάμβουκα υποστηρίζοντας ότι είναι «απόντες», «μένουν στα λόγια» και κινητοποιούνται μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση