HomeHL-9Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα…εν μέσω αντιδράσεων

Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα…εν μέσω αντιδράσεων

Από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με σύμμαχο τον καλό καιρό θα μπορούν να κατέβουν σήμερα οι Ηρακλειώτες στο κέντρο του Ηρακλείου και να επισκεφθούν τα εμπορικά καταστήματα, καθώς σήμερα λειτουργούν και θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Η πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων δεν κύλησε ικανοποιητικά από πλευρά αγοραστικής κίνησης, καθώς οι Ηρακλειώτες περιορίστηκαν σε έρευνα αγοράς, γι’αυτό και οι έμποροι ελπίζουν ότι η αγορά σήμερα “θα ζεσταθεί” και ο τζίρος τους θα αυξηθεί.

Ωστόσο η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή κάθε φορά εγείρει έντονες αντιδράσεις στους ιδιωτικούς υπαλλήλους, οι οποίοι υποχρεούνται να εργαστούν τη μοναδική ημέρα της εβδομάδας, που έχουν για να ξεκουραστούν, θεωρώντας ότι η Κυριακή δεν είναι ημέρα δουλειάς.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία, κάνοντας λόγο για καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Σε σχετική ανακοίνωση, που εξέδωσαν, αναφέρουν:

“Η Κυριακή είναι η μέρα που ανήκει στους εργαζόμενους και όχι στους εργοδότες, οι οποίοι στερούνται το δικαίωμα να απαιτήσουν την εργασία των εργαζομένων, παρά μόνο με πολλαπλάσια αμοιβή και επιπλέον μέρα ξεκούρασης.

Η εργασία την Κυριακή σε συνδυασμό με τις γενικότερες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις οδηγούν τους εμποροϋπάλληλους να εργάζονται με ολοένα και χειρότερους όρους, χωρίς συμβάσεις και ωράρια, με μισθούς των 200 και 400 ευρώ, με δουλειά χωρίς ανάσα και κάτω από την τρομοκρατία και το φόβο του εργοδότη.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όχι μόνο εφαρμόζει τους νόμους που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, αλλά φέρνει και χειρότερους.

Υλοποιεί την πάγια απαίτηση των μεγαλεμπόρων για λειτουργία των καταστημάτων 7 μέρες την εβδομάδα, ενώ παράλληλα τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα. Αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται: Όλα για το μεγάλο κεφάλαιο, μεγαλύτερο ξεζούμισμα των εργαζομένων.

Είναι ξεκάθαρο πως είναι πιστός ακόλουθος των εντολών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκείνων που δίνουν τις κατευθύνσεις για τα αντιλαϊκά μέτρα. Δήμος & Περιφέρεια δεν λένε κουβέντα για τις Κυριακές και μάλιστα προωθούν διάφορα σχέδια τουριστικής πόλης που συμβάλουν στην κατάργηση κάθε ωραρίου”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση