HomeHL-9«Χαλάει» η συμφωνία για τη διάσωση της Μαρινόπουλος από τον Σκλαβενίτη;

«Χαλάει» η συμφωνία για τη διάσωση της Μαρινόπουλος από τον Σκλαβενίτη;

Δεν ελήφθη εγκαίρως η δικαστική απόφαση!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η πιο σημαντική επιχείρηση εταιρικής διάσωσης στην προβληματικότατη ελληνική αγορά, αυτή της εταιρίας Μαρινόπουλος από την εταιρία Σκλαβενίτης, μάλλον ακυρώνεται!

Λόγω… δικαστικής απόφασης!

Μοιάζει απίστευτο αλλά είναι αληθινό. Και ακυρώνεται όχι γιατί υπαναχώρησε η Σκλαβενίτης που μπαίνοντας στη διαδικασία ανέλαβε ένα τεράστιο ρίσκο ή γιατί έκαναν πίσω οι τράπεζες που χρηματοδοτούν ένα μέρος του σχεδίου αλλά γιατί η δικαστική απόφαση που θα έδινε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει η διάσωση δεν εξεδόθη μέχρι χθες 13/1 που ήταν μια ημερομηνία – σταθμός σύμφωνα με το σχέδιο.

Και πιο συγκεκριμένα, στη συμφωνία που επετεύχθη τον Οκτώβριο προβλέπεται ότι όλα θα πρέπει να έχουν ρυθμιστεί ως τις 14/2/2017. Και για να συμβεί αυτό θα πρέπει οι σχετικές δικαστικές αποφάσεις να έχουν ληφθεί τουλάχιστον ένα μήνα πριν.

Αλλιώς η συμφωνία θεωρείται ως άκυρη. Οι ημερομηνίες αυτές μπήκαν στα κείμενα ως απώτατες αφού όταν μετά τις κοπιώδεις διαπραγματεύσεις του φθινοπώρου έγινε η συμφωνία, θεωρήθηκε από όλους ότι πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα προκειμένου να ανασάνει η αγορά που αγωνιούσε και ανέμενε λύση για τα τεράστια χρέη της Μαρινόπουλος. Και τότε όλοι θεωρούσαν ότι πολύ πριν τα Χριστούγεννα το σχέδιο θα είχε γίνει πραγματικότητα.

«Στον αέρα»!

Οι μήνες πέρασαν, τα Χριστούγεννα πέρασαν, τα απώτατα όρια… εξαντλήθηκαν και τώρα όλα τινάζονται στον αέρα. Ήδη οι 12.500 εργαζόμενοι της Μαρινόπουλος πληρώθηκαν μόνο ένα μέρος του μισθού τους για το Δεκέμβριο ενώ ως τότε εξοφλούνταν κανονικά.

Ταυτόχρονα οι προμηθευτές της εταιρίας, δηλαδή όλη η αγορά, που ζει με την ελπίδα ότι η εταιρία Σκλαβενίτης μετά την υλοποίηση της συμφωνίας θα τακτοποιούσε ένα μεγάλο μέρος των οφειλών ώστε να μην αντιμετωπίσουν, ιδιαίτερα κάποιες χιλιάδες μικρών προμηθευτών, τον κίνδυνο του λουκέτου, βλέπει τώρα το φάσμα της καταστροφής.

Είναι πραγματικά ακατανόητο πως ναυαγεί μια τέτοια προσπάθεια που περιέχει ηρωικά στοιχεία διάσωσης και πατριωτισμού όχι από οικονομικούς όρους αλλά από διαδικαστικούς γιατί δεν ελήφθη εγκαίρως η δικαστική απόφαση.

Και βέβαια τώρα καλείται η κυβέρνηση να διαχειριστεί το μεγαλύτερο «κανόνι» στην αγορά με αλυσιδωτές επιπτώσεις.

Μόνη… αμυδρή ελπίδα να μην τιναχτούν όλα στον αέρα είναι να ελήφθη η απόφαση χθες, αλλά να μην δημοσιοποιήθηκε (!) και να δημοσιοποιηθεί τη Δευτέρα…

Newsit.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση