HomeΕΛΛΑΔΑΓια τις 2 Φεβρουαρίου αναβλήθηκε η δίκη Κουρτάκη-Τζένου

Για τις 2 Φεβρουαρίου αναβλήθηκε η δίκη Κουρτάκη-Τζένου

Παρών ο Καμμένος στο Αυτόφωρο Δικαστήριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Δικαστήριο βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος προκειμένου να παρασταθεί στη δίκη σε βάρος των δημοσιογράφων των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Παρών στο δικαστήριο από την πλευρά των κατηγορούμενων δημοσιογράφων ήταν μόνο ο Παναγιώτης Τζένος.  Η δίκη τελικά αναβλήθηκε για τις 2 Φεβρουαρίου λόγω κωλύματος του συνηγόρου των κατηγορουμένων Μάκη Βορίδη.

Μετά την εκφώνηση της απόφασης από την πρόεδρο του δικαστηρίου, ο κ. Καμμένος ζήτησε το λόγο για να αναφέρει ότι η δίκη πρέπει να επισπευθεί, καθώς ο γιος του την ερχόμενη εβδομάδα αναχωρεί για τις ΗΠΑ και μπορεί να αντιμετωπίσει πρόβλημα με την είσοδό του στη χώρα, καθώς οι κατηγορούμενοι του απέδωσαν τον χαρακτηρισμό του συνεργάτη της Πόλας Ρούπα.

Νωρίτερα αίτημα αναβολής της δίκης υπέβαλε η πλευρά των δυο δημοσιογράφων, υποστηρίζοντας πως ο βασικός δικηγόρος τους κ. Μάκης Βορρίδης που μέχρι τώρα έχει χειριστεί την υπόθεση, δεν μπορεί να παραστεί στο ακροατήριο και να τους υπερασπιστεί καθώς παραβρίσκεται στην συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Αντίθετα, η πλευρά του κ. Καμμένου δήλωσε στο δικαστήριο ότι δεν συναινεί με το αίτημα αναβολής της δίκης που κατέθεσαν στο δικαστήριο, οι δυο κατηγορούμενοι δημοσιογράφοι μέσω του δικηγόρου τους Μιχ. Ζαφειρόπουλου.

Η δικηγόρος και σύζυγος του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Έλενα Τζούλη, κατέθεσε στο δικαστήριο παράσταση πολιτικής για το 10χρονο τέκνο της και ζήτησε την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας λέγοντας πως  αν η υπόθεση αναβληθεί θα χαθεί η έννοια της αυτόφωρης διαδικασίας. Τον κ. Καμμένο εκπροσώπησε στο δικαστήριο ο δικηγόρος Ιω. Απατσίδης.

Απειλές

Η κ. Τζούλη ανέφερε ακόμη πως έχουν εκφραστεί απειλές σε βάρος της οικογένειας τους από τρίτα πρόσωπα, τις οποίες συνδέουν με τους κατηγορούμενους και ότι η δίκη πρέπει να διενεργηθεί καθώς πρόκειται, όπως είπε, για «ανήλικα τέκνα».

«Από την Τετάρτη και μετά ο υπουργός θα είναι σε ταξίδια στο εξωτερικό», ανέφερε ακόμη η κ.Τζούλη σημειώνοντας ότι εξ αυτού του λόγου αν η δίκη αναβληθεί δεν θα είναι σε θέση να παραστεί στο δικαστήριο.

Η ίδια ανέφερε ακόμη πως η παρουσία του κ. Βορίδη από τη δίκη δεν είναι δικαιολογημένη, διότι όπως είπε γνώριζε πότε αυτή θα γίνει και είχε τη δυνατότητα να απαλλαγεί από την άσκηση των καθηκόντων του ως μέλος της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια.

Μετά την αναβολή της δίκης  ο Πάνος Καμμένος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Αφού οι κατηγορούμενοι εξέθεσαν ανήλικα παιδιά και συνεχίζουν να εξυβρίζουν (…) κατά την προσφιλή έκφραση του κ. Κουρτάκη έκαναν το κουνέλι. Αποφεύγουν να δικάσουν για μα συνεχίσουν να απειλούν. Ο κ. Κουρτάκης έχει συνεργάτη τον Αιμίλιο Κοτσώνη. Τους καλώ να αφήσουν τις απειλές και να έρθουν να δικάσουμε».

Από την πλευρά ο Παναγιώτης Τζένος τόνισε: «Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και δεν είναι καθόλου τυχαίο οτι την ώρα που γινόταν η δίκη έγινε έφοδος της επιθεώρησης εργασίας στα γραφεία της εφημερίδας. Περιμένουμε  και τα τανκς».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση