HomeΕΛΛΑΔΑΜουζάλας: Εχω πέσει θύμα δολοφονίας χαρακτήρων

Μουζάλας: Εχω πέσει θύμα δολοφονίας χαρακτήρων

«Από πότε απότυχα;»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας υποστήριξε σήμερα ότι η κατάσταση στην ενδοχώρα με τους καταυλισμούς είναι υπό έλεγχο, τονίζοντας ότι «πετύχαμε το ξεχειμώνιασμα στην ενδοχώρα».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κληθείς, να σχολιάσει τις εικόνες από καταυλισμούς της ενδοχώρας όπως στο Δερβένι ή τη Μαλακάσα είπε ότι «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο». «Όταν λέμε υπό έλεγχο λέμε ότι οι πρόσφυγες συνεχίζουν να δοκιμάζονται και αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει», πρόσθεσε, ενώ απαντώντας για τα αυξημένα κρούσματα με λοιμώξεις στην Μαλακάσα είπε ότι «σε όλη τη χώρα υπάρχει τετραπλασιασμός των λοιμώξεων». Επίσης για την κατάσταση με τις λάσπες στον εν λόγω καταυλισμό είπε ότι «υπάρχουν λάσπες γιατί υπάρχουν χιόνια και κακοκαιρία».

Ερωτώμενος για την απαγόρευση πρόσβασης στους καταυλισμούς και τις άδειες που απαιτούνται είπε ότι «δεν υπάρχει κανείς που να ζήτησε άδεια και να μην του δόθηκε, πιθανώς όχι την ώρα που τη ζήτησε» και αναφερόμενος ειδικότερα στη Softex είπε ότι εκεί γίνονται εργασίες.

Όσον αφορά στις καταγγελίες που του προσάπτουν περί αποτυχίας έπειτα και από τις εικόνες των καταυλισμών μετά το πέρασμα του χιονιά ο κ. Μουζάλας διερωτήθηκε «Από πότε απέτυχα; Μέχρι πριν από 20 ημέρες δεν είχα αποτύχει» κάνοντας παράλληλα λόγο για δολοφονία χαρακτήρα.

Αναφερόμενος στη συμφωνία Ευρώπης-Τουρκίας τόνισε ότι «θα είχαμε άλλους 100.000 πρόσφυγες και μετανάστες» εάν δεν υπήρχε ενώ απέδωσε την καθυστέρηση στις επιστροφές στην Τουρκία στο «καινούργιο φαινόμενο που είναι η κατάθεση ασύλου». Έρχεται ο παράτυπος μετανάστης και ζητά άσυλο και φρακάρουν οι υπηρεσίες παντού. Στη Γερμανία οι αιτήσεις κάνουν 17 μήνες να εξεταστούν, είπε ο κ. Μουζάλας.

Χαρακτήρισε βαρύτατη προσβολή στον πολιτισμό την άρνηση των ξενοδόχων στη Μυτιλήνη να μην δέχονται πρόσφυγες στις επιχειρήσεις τους. Τέλος για τους πρόσφυγες στο Ελληνικό είπε ότι ζητείται σοβαρότητα για ό,τι ακούγεται ότι οι πρόσφυγες στο σημείο είναι το κόλπο του Μουζάλα και της κυβέρνησης για να μην πάρει το Ελληνικό ο Λάτσης.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση