HomeHL-Culture«Παρασκευή και 13»: Έχουμε δίκιο να τη «φοβόμαστε»;

«Παρασκευή και 13»: Έχουμε δίκιο να τη «φοβόμαστε»;

Τι λένε τα στοιχεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρασκευή και 13; Υποσυνείδητα αναρωτιόμαστε ότι κάτι κακό μπορεί να μας συμβεί! Η πραγματικότητα πάντως δείχνει ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία κρίνεται «αθώα» από τους ειδικούς.

Την ώρα που οι περισσότεροι φτύνουν στον… κόρφο τους όταν το ημερολόγιο δείχνει «Παρασκευή και 13», οι στατιστικές διαψεύδουν όλους όσοι είναι γρουσούζηδες.

Υπάρχει κάποιος που θα κλείσει συμβόλαιο ή θα υπογράψει μία μεγάλη συμφωνία Παρασκευή και 13; Ίσως οι πιο… τολμηροί. Οι ειδικοί, πάντως, μας κλείνουν το… μάτι λέγοντας ότι ο φόβος γι’ αυτήν την ημερομηνία είναι στο μυαλό μας. Με βάση τα στοιχεία τους για τα ατυχήματα που σημειώνονται Παρασκευή και 13, οι ειδικοί διαπίστωσαν πως ο μέσος όρος είναι μικρότερος από ότι τις υπόλοιπες ημέρες. Ασφαλιστική εταιρεία στη Ζυρίχη υπολόγισε ότι κατά μέσο όρο, την γρουσούζικη μέρα καταγράφονται περίπου 1.900 ατυχήματα ενώ τις υπόλοιπες ημέρες, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν δύο χιλιάδες.

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε ότι στις 13 Οκτωβρίου του 1972 είναι η «μαύρη» Παρασκευή για το χρηματιστήριο του Βερολίνου. Στις 13 Ιανουαρίου του 2012, ημέρα Παρασκευή, σημειώνεται η τραγωδία στο κρουαζιερόπλοιο «Costa Concordia», ανοικτά των ακτών της Τοσκάνης, με 32 νεκρούς.

Οι στατιστικολόγοι αποδεικνύουν ότι η δυσοίωνη ημερομηνία δεν ενέχει περισσότερους κινδύνους απ’ ότι οι άλλες ημέρες. Τους πιστεύετε;

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση