HomeHL-9Εργατικό Κέντρο: Κρούσμα εργασιακού μεσαίωνα ο ξυλοδαρμός συνδικαλίστριας

Εργατικό Κέντρο: Κρούσμα εργασιακού μεσαίωνα ο ξυλοδαρμός συνδικαλίστριας

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΕΚΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την έντονη ανησυχία της εκφράζει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου με αφορμή το περιστατικό ξυλοδαρμού συνδικαλίστριας από εργοδότη στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας. Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για κρούσματα εργασιακού μεσαίωνα.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

«Έντονη ανησυχία δημιουργεί το γεγονός ότι αυξάνονται τα κρούσματα επίθεσης και ξυλοδαρμού σε εργαζόμενους και σε εκπροσώπους εργαζομένων Συνδικαλιστές, καταδεικνύοντας τον εργασιακό Μεσαίωνα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια.

Μετά το κρούσμα που είχε από Δημοτικό Σύμβουλο και Αντιπρόεδρο της ΔΕΠΑΝΑΛ εργαζόμενος της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε, ακόμα και σήμερα δημιουργήθηκε ανάλογο επεισόδιο, σε συναδέφισσα συνδικαλίστρια που εκπροσωπούσε εργαζόμενο σε εργατική διαφορά  όπου δέχτηκε επίθεση  – χειροδικία από εργοδότη.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου  καταδικάζει κάθε μορφή βίας απ΄ όπου και  να προέρχεται και ενημερώνει προς πάσαν κατεύθυνση ότι δεν θα μείνει με «σταυρωμένα τα χέρια» . Ήδη στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΗ θα συζητηθούν όλα αυτά τα θέματα έτσι ώστε να ληφθούν αποφάσεις για την εξάλειψη τέτοιων περιστατικών».

Διαφήμιση
Διαφήμιση