HomeΣΠΟΡΧιονισμένο το γήπεδο της Ξάνθης , σοβαρός κίνδυνος αναβολής του αγώνα με τον ΟΦΗ

Χιονισμένο το γήπεδο της Ξάνθης , σοβαρός κίνδυνος αναβολής του αγώνα με τον ΟΦΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από δύσκολη ως… εξαιρετικά δύσκολη είναι η διεξαγωγή του αγώνα Ξάνθη – ΟΦΗ για το Κύπελλο το μεσημέρι της Τετάρτης, σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα που υπάρχουν για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων στην πόλη της Ξάνθης.

Αυτά αναφέρουν ότι μέχρι και την ώρα της προγραμματισμένης διεξαγωγής του αγώνα, δεν αναμένεται να ανέβει πάνω από το μηδέν το θερμόμετρο, δηάδή μιλάμε για ολικό παγετό, που σημαίνει ότι το χιόνι που ήδη έχει πέσει και όσο συνεχίσει να πέφτει θα είναι παγωμενο.

Το πρωί της Τρίτης η Ξάνθη ξύπνησε με το θερμόμετρο να δείχνει -7 βαθμούς κελσίου και ισχυρή χιονόπτωση. Μέχρι και τα μεσάνυχτα της Τρίτης δεν αναμένεται να ανέβει πάνω από το… -4. Στην διάρκεια της νύχτας, Τρίτη προς Τετάρτη, θα πέσει ξανά στο -6.

Κατακόρυφη άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία από το πρωί της Τετάρτης, φτάνοντας μετά τις 12.00 το μεσημέρι ακόμα και στο μηδέν, ωστόσο αυτό σημαίνει ότι και πάλι δεν θα λιώνει τίποτα αλλά αντιθέτως θα παγώνει.

Σα να μην φτάνει αυτό, για το διάστημα από τος 12.00 το μεσημέρι ως τις 6.00 το απόγευμα της Τετάρτης οι προγνώσεις δίνουν τις πιο ισχυρές χιονοπτώσεις στην διάρκεια αυτών των ημερών,  δηλαδή στην διάρκεια του αγώνα, χώρια φυσικά το χιόνι που θα έχει πέσει και θα έχει συσσωρευθεί από Κυριακή βράδυ, Δευτέρα και Τρίτη.

Με αυτά τα δεδομένα, γίνεται αντιληπτό ότι η διεξαγωγή του αγώνα μόνο κάτι εύκολο δεν θα είναι. Κάπως καλύτερα δείχνουν τα πράγματα για την Πέμπτη, όταν στις 3.00 το μεσημέρι η πρόβλεψη αναφέρει ότι στην Ξάνθη θα επικρατεί πλέον λιακάδα και ο υδράργυρος θα βρίσκεται στους δύο βαθμούς πάνω από το μηδέν.

Δεδομένου ότι ο ΟΦΗ έχει ταξίδι από την άλλη άκρη της Ελλάδας και δεδομένου ότι ήδη η ΕΠΟ ανέβαλε την αναμέτρηση Λεβαδειακός – ΑΕΚ χωρίς να αφήσει τις δυο ομάδες (και κυρίως την ΑΕΚ) να ταλαιπωρηθούν πηγαίνοντας στο γήπεδο, θα πρέπει να αναμένονται εξελίξεις στην υπόθεση μέχρι το μεσημέρι.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι δε περίπτωση αναβολής του αγώνα, δεν υπάρχουν πολλές διαθέσιμες ημερομηνίες, Επίσης, σε αντίθεση με τον αγώνα Άρης – Ολυμπιακός όπου έχει διαρρεύσει αίτημα του Άρη για αναβολή λόγω του ψύχους, στην περίπτωση του Ξάνθη – ΟΦΗ καμιά τέτοια διαρροή δεν έχει γίνει.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ιδίως οι άνθρωποι της ομάδας της Θράκης δεν εξετάζουν την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στα Πηγάδια και δεν ενημερώνουν αρμοδίως την διοργανώτρια αρχή της ΕΠΟ αλλά και τον ΟΦΗ. Το ζήτημα που ωστόσο οφείλει να συνεκτιμηθεί πλέον είναι και αυτό της πρόγνωσης που υπάρχει από τις μετεωρολογικές αρχές….

Διαφήμιση
Διαφήμιση