HomeΣΠΟΡΧρυσό στην… Μεσσαρά

Χρυσό στην… Μεσσαρά

Για την ομάδα Ξιφασκίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η 13χρονη ξιφομάχος, Δήμητρα Σφακιανάκη, της Αθλητικής Λέσχης Μεσσαρας κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πανκορασιδων φέρνοντας ακόμα μια διάκριση στη Μεσσαρα και το κύπελλο του πρωταθλητή στη για άλλη μια φορά περήφανη Πομπια.

Η Σφακιανάκη που μετά από μια περιπέτεια που είχε όλη η αποστολή της ΑΛΜ (Απαγορευτικό τη Πέμπτη και παραμονή πάνω από 24 ώρες στο καράβι) αλλά και μεγάλη αναμονή μέχρι να ξεκινήσουν οι αγώνες κατάφερε να κάνει 4 νίκες και μία ήττα στο πρώτο γύρο. Καταλαμβάνοντας την 9η θέση στο κλασμαν ανάμεσα σε 56 αθλήτριες ξεκίνησε τα νικηφόρα νοκ άουτ με δύσκολους αγώνες στην αρχή και πιο εύκολα στη συνέχεια.

Μπήκε στη τετράδα όπου αντιμετώπισε την Κασσαρα (Α. Λ. Ξ. ΧΑΝΙΩΝ) την οποία νίκησε με 10-3 και πέρασε στον τελικό με την επίσης Χανιωτισα και φίλη της Ηλιακη Ειρήνη. Εκεί σε ένα τελικό που ήταν παράσταση για ένα ρόλο η 13χρονη Πομπιανη επιβλήθηκε με 10-4 και κατέκτησε την 1η θέση.

fb_img_1484041934283

Μία θέση που δεν έχει καταγραφεί σε ατομικό επίπεδο στην ιστορία της Αθλητικής Λέσχης Μεσσαρας.

Δεν ήταν όμως μόνο η Σφακιανάκη που εντυπωσίασε σ αυτό το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ο Αυγουστάκης Μανώλης κάνοντας ένα απίστευτο πρώτο γύρο με 5 στα 5, δεχόμενος 3 πόντους στα 5 παιχνίδια κατέλαβε την 4η θέση στο κλασμαν ανάμεσα σε 109 αθλητές!

Μπαίνει απευθείας στους 64 νικάει με 10 – 0και περνάει στους 32. Πάλι 10-0 και μπαίνε στους 16 και στη συνέχεια με μία ακόμα νίκη μπαίνει στους 8 και τελικά έλαβε την 5η θέση.

fb_img_1484041963683

Μια θέση που δείχνει ότι και ο Αυγουστακης όπως και η Σφακιανάκη και η Πεδιαδιτακη συγκαταλέγονται στους καλύτερους ξιφομαχους στις κατηγορίες τους στην Ελλάδα.

Και ο Κώστας Λιονακης όμως στην πρώτη του εμφάνιση σε Πανελλήνιους αγώνες έδειξε ότι μπορεί να πάει ψηλά. Πέρασε στις πουλ με 2 νίκες και έχασε για τους 32 με 10-6 καταλαβανοντας την 62η θέση ανάμεσα σε 109 αθλητές..

Μέσα σε κατάσταση ευφορίας από τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου όλη η οικογένεια της Α. Λ. ΜΕΣΣΑΡΑΣ συγχαίρει τους αθλητές της και ευχαριστεί πρώτα από όλους τους γονείς των αθλητών που στάθηκαν δίπλα στους αθλητές και στον προπονητή μας και την ANEK LINES – BLEU STAR FERRIES που στις δύσκολες καιρικές συνθήκες πρόσφερε για άλλη μια φορά απλόχερα τις υπηρεσίες της στην αποστολή της ομάδας μας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση