HomeHL-SportsΤα καλύτερα της (εξ αναβολής) 2ης αγωνιστικής της Superleague

Τα καλύτερα της (εξ αναβολής) 2ης αγωνιστικής της Superleague

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Toυ Ευθύμη Φασουλάκη

 Το τριήμερο 7-9/1 πραγματοποιήθηκε εμβόλιμα , η δεύτερη αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ . Με την χώρα να πλήττεται από σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, είναι απορίας άξιο , που αναβλήθηκε μόνο το Βέροια – Ηρακλής και οι υπόλοιπες 7 αναμετρήσεις , διεξήχθηκαν κανονικά.

Ας δούμε τα καλύτερα αυτής της αγωνιστικής , που διατήρησε τον Ολυμπιακό στο +12 από τους διώκτες του στην δεύτερη θέση , που είναι κατειλημμένη από 3 ομάδες πλέον.

Ατρόμητος – Λεβαδειακός  2-0 : Οι Περιστεριώτες , με 2 γκολ του Τόνσο στο 25 και το 90ο λεπτό , έκαμψαν την αντίσταση του μαχητικού Λεβαδειακού και επανήλθαν μετά από καιρό στις νίκες  , μένοντας έτσι σε επαφή με τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ.

Αστέρας Τρίπολης- ΑΕΚ 3-2 :  Νέα απογοήτευση για τον Δικέφαλο , που έμεινε μακριά από τις νίκες για μια ακόμα αγωνιστική. Τα 2 γκολ του Πέκχαρτ στο 36 και το 68 δεν ήταν αρκετά για την ΑΕΚ , καθώς ο Αστέρας βρήκε απαντήσεις σε όλα με τον Στανισάλγιεβιτς στο 49, τον Καριόκα στο 66 και τον Τσουκαλά στο 81, φτάνοντας σε μια σπουδαία νίκη.

O Αστέρας με αυτήν την νίκη , έδειξε ότι δεν είναι ομάδα για τα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας αλλά θα στοχεύσει ψηλότερα στον δεύτερο γύρο , ενώ η Ένωση προβλημάτισε για μια ακόμα αγωνιστική και θα προχωρήσει εκτός απροόπτου σε μια ακόμα αλλαγή προπονητή.

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1 :  Υπερπολύτιμο διπλό για τον ΠΑΣ στην Τούμπα με 1-0 με γκολ του Τζημόπουλου στο 16ο λεπτό . Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη, με πρωταγωνιστή τον γκολκίπερ Πασχαλάκη , που σταμάτησε τις κατά κύματα επιθέσεις των παικτών του ΠΑΟΚ , έφτασε σε μια σπουδαία νίκη, που την διατηρεί σε τροχιά πλέι οφ.

Από την άλλη ο Δικέφαλος είχε μια ακόμα απώλεια , που τον αφήνει εκτός θέσεων πλέι οφ για την ώρα και τον γεμίζει προβληματισμό , για την ανικανότητα να μετατρέπει σε γκολ , τις πολλές τελικές που δημιουργεί.

Παναιτωλικός- Πανιώνιος 0-2 : Σημαντική νίκη για τους Κυανέρυθρους στο Αγρίνιο με 2-0 , που σε συνδυασμό με την ήττα της Ξάνθης από τον Ολυμπιακό , τους έφερε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Τα γκολ για τους νικητές , πέτυχαν οι Μασούντ στο 59ο λεπτό και Μασούρας στο 74ο λεπτό.

Ο Παναιτωλικός παρά την ήττα , είναι  δύσκολο ακόμα να κινδυνέψει και έχει την ποιότητα να ανακάμψει , ενώ ο Πανιώνιος όσο έχει ακόμα τα αστέρια του που έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον όλων των μεγάλων ομάδων της Ελλάδας , θέλει νίκες για να στοχεύει όσο το δυνατόν ψηλότερα.

 

Πλατανιάς – ΑΕΛ 3-2 :  Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου , μοιάζει να βρίσκεται στο ίδιο καλό φεγγάρι με την αρχή της χρονιάς , καθώς μετά τον ΠΑΟ, κέρδισε και την ΑΕΛ στην έδρα του με 3-2 , παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Τα γκολ του αγώνα  πέτυχαν , για τους Χανιώτες , οι Μουνάφο στο 45 , Πριντέτα στο 54  και Μανούσος στο 76ο λεπτό , ενώ για την ΑΕΛ που παρά την προσπάθειά της δεν αποκόμισε κάποιον βαθμό σκόραρε ο Ναζλίδης , με πέναλτι στο 59 και στο 90 λεπτό.

 

Ξάνθη – Ολυμπιακός 0-2 : Στο ντέρμπι κορυφής της αγωνιστικής , οι Πρωταθλητές πήραν την νίκη με 2-0 στα Πηγάδια και αποσπάστηκαν 12 βαθμούς από την δεύτερη θέση. Τα γκολ του αγώνα πέτυχαν ο Ιντέγε στο 38ο λεπτό και ο Μιλιβόγεβιτς  στο 89ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Ο αγώνας σημαδεύτηκε από το πολύ σκληρό μαρκάρισμα του Λισγάρα στον Σεμπά , που απέφερε την αποβολή του αμυντικού της Ξάνθης στο 60ο λεπτό , αλλά και του παίκτη του Ολυμπιακού , λόγω της σύρραξης που ακολούθησε .

 

Παναθηναϊκός- Κέρκυρα 1-0 :  Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της αγωνιστικής , το βράδυ της Δευτέρας στην χιονισμένη Λεωφόρο , ο Παναθηναϊκός , επικράτησε της μαχητικής Κέρκυρας με 1-0 , επιστρέφοντας στις νίκες. Τον γόρδιο δεσμό έλυσε για τον ΠΑΟ , ο Λέτο στο 83ο λεπτό με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Βλαχοδήμου. Ήταν ένα παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερα πολλές φάσεις λόγω και της κατάστασης του γηπέδου και μόνο ως θετικό μπορεί να δει το αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός , παρά την μικρή σε έκταση νίκη.

Αυτά έγιναν σε αυτήν την δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος , ο  Ολυμπιακός πήρε μια διαφορά που μοιάζει ασφαλείας , αλλά οι θέσεις των πλέι οφ είναι κάτι παραπάνω από ανοιχτές με οκτώ ομάδες να τις διεκδικούν. Δεδομένου ότι και η κατάσταση στην ουρά είναι ακόμα ανοιχτή , περιμένουμε με αγωνία  τις αγωνιστικές που έρχονται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση