HomeHL-SportsΠαναθηναϊκός Κέρκυρα 1-0

Παναθηναϊκός Κέρκυρα 1-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις νίκες επέστρεψε ο Παναθηναϊκός έστω κι αν χρειάστηκε αρκετή προσπάθεια μέχρι να καταβάλει την αντίσταση της Κέρκυρας.

Πιο συγκεκριμένα οι «πράσινοι» με γκολ του Λέτο (83′) επιβλήθηκαν με 1-0 των Φαιάκων στη χιονισμένη Λεωφόρο, για την εξ αναβολής 2η αγωνιστική της Super League, κι έτσι κατάφεραν να πάρουν το «τρίποντο» που τους επανέφερε στη δεύτερη θέση, όπου συγκατοικούν με Ξάνθη και Πανιώνιο.

Ο Παναθηναϊκός πήρε από την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού, απέναντι σε έναν αντίπαλο που επέλεξε να οργανωθεί σωστά ανασταλτικά για να κινδυνέψει όσο το δυνατόν λιγότερο η εστία του, εις βάρος των όποιων επιθετικών βλέψεών του που εκφράζονταν με τον (απομονωμένο) Ντουαλά.

Κάτω από διαρκή χιονόπτωση, ο επιθετικός των Φαιάκων είχε ένα καλό αλλά άστοχο σουτ στο 23΄, για να «απαντήσει» στο επόμενο λεπτό ο Κουρμπέλης με έναν «κεραυνό» από τα 20 μέτρα, που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κουτζαβασίλη.

Στο 40΄ οι «πράσινοι» έχασαν νέα ευκαιρία, όταν ο Λέτο δέχθηκε την μπάλα στην περιοχή της Κέρκυρας, τη γύρισε στον Βιγιαφάνιες αλλά το σουτ του Αργεντινού πέρασε άουτ, ενώ το ίδιο συνέβη στο 48΄ με ένα μακρινό σουτ του Λουντ. Λίγο αργότερα ο Γκράνας ζήτησε να καθαριστούν οι γραμμές του γηπέδου από το χιόνι για να έχει ορατότητα, κι ενώ ήδη το παιχνίδι διεξαγόταν με κίτρινη μπάλα.

Προϊόντος του χρόνου η χιονόπτωση (και το κρύο) δυνάμωσε, κι αυτό είχε άμεσο αντίκτυπο στις προσπάθειες των παικτών, που δυσκολεύονταν πια να ελέγξουν την μπάλα. Παρόλα ταύτα η Κέρκυρα έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 80΄ με τον Γεωργίου, που θέλησε να «εκτελέσει» με τη μία στο γύρισμα του Ζορμπά αλλά σούταρε άτσαλα.

Τελικά ο ίδιος έμελλε να είναι μοιραίος για την ομάδα του, καθώς στο 83ο λεπτό βρήκε την μπάλα με «στραβοκλωτσιά» σε μια φαινομενικά εύκολη φάση και την έστειλε σε κόρνερ, από την εκτέλεση του οποίου ο Λέτο σηκώθηκε ανενόχλητος και με κοντινή κεφαλιά έδωσε την έβδομη εφετινή νίκη στην ομάδα του, με το πέμπτο προσωπικό τέρμα του και πρώτο μετά τον Οκτώβριο του 2016.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κουρμπέλης, Μολέδο – Γεωργίου, Ζαραδούκας

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής (69΄ Π. Βλαχοδήμος), Μπουμάλ, Μέστο, Μολέδο, Χουλτ, Κουρμπέλης, Λουντ, Βιγιαφάνιες (86΄ Βιγιαφάνιες), Λέτο (90΄+3 Ρέις), Μπεργκ.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Ιωάννου, Ζαραδούκας, Βενέτης, Σπίνουλας, Σιόντης, Ανδρεόπουλος (86΄ Γκόμες), Ζορμπάς, Γεωργίου (90΄+1 Παμλίδης), Κόντος (69΄ Επστάιν), Ντουαλά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση