HomeHL-9«Πάγος» οι δρόμοι, βροχή τα… τροχαία στην Κρήτη

«Πάγος» οι δρόμοι, βροχή τα… τροχαία στην Κρήτη

Τρέχει ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική και Αστυνομία – Αποκλεισμένοι οι νεφροπαθείς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεκάδες τροχαία ατυχήματα έχουν σημειωθεί από σήμερα το πρωί στους δρόμους της Κρήτης εξαιτίας του πάγου που έχει συσσωρευτεί στο οδικό δίκτυο.

Η αρχή έγινε λίγο πριν τις 7 το πρωί όταν – όπως έχει ήδη αναφέρει το cretapost – στον ΒΟΑΚ τα αυτοκίνητα έκαναν… πατινάζ με αποτέλεσμα να χάσουν τον έλεγχο δύο ΙΧ κι ένα ασθενοφόρο και να προσκρούσουν στις προστατευτικές μπάρες.

Από τότε μέχρι και τώρα, οι πληροφορίες του cretapost, αναφέρουν πως έχουν σημειωθεί πάνω από δέκα τροχαία ατυχήματα στην εθνική οδό, την λεωφόρο Κνωσού, το Γιόφυρο αλλά και το Αρκαλοχώρι σημαίνοντας συναγερμό σε ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική και αστυνομία.

troxaio-arkaloxori

Η φωτογραφία ανήκει σε αναγνώστη του cretapost και είναι από τον πρωινό παγετό στο Αρκαλοχώρι όπου έχασαν τον έλεγχο δύο οχήματα, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Ευτυχώς κανένα από τα τροχαία δεν έχει σοβαρούς τραυματισμούς ωστόσο τα κυριότερα είναι:

  • Ένας οδηγός ενός αγροτικού οχήματος εξαιτίας του πάγου που είχε συσσωρευτεί στον ΒΟΑΚ στο ύψος του κόμβου του αεροδρομίου Ηρακλείου ξέφυγε της πορείας του κι έπεσε από το γεφυράκι. Ευτυχώς όλοι οι επιβάτες είναι σώοι και αβλαβείς.
  • Λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά ένας ακόμα οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματός του με αποτέλεσμα να ξεφύγει της πορείας τους και να προσκρούσει στις προστατευτικές μπάρες στον ΒΟΑΚ, στο ύψος της Νέας Αλικαρνασσού. Στο σημείο έσπευσε δύναμη της Πυροσβεστικής για πλύση οδοστρώματος ενώ τα αυτοκίνητα κινούνται σημειωτόν.
  • Την ίδια ώρα, στην λεωφόρο Κνωσού ένα λεωφορείο του αστικού ΚΤΕΛ ξέφυγε από τον έλεγχο και… δίπλωσε. Οι πληροφορίες του cretapost αναφέρουν πως η αστυνομία έκλεισε για λίγη ώρα την κυκλοφορία ενώ όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους.

Βγαίνουν να περπατήσουν και καταλήγουν στο… νοσοκομείο

Δεκάδες όμως είναι και τα περιστατικά που έχει κληθεί σε όλη την Κρήτη ν’ αντιμετωπίσει το ΕΚΑΒ από πεζούς που τραυματίζονται εξαιτίας της ολισθηρότητας των δρόμων και πεζοδρομίων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretapost, μόνο την τελευταία ώρα οι διασώστες του ΕΚΑΒ έχουν κληθεί να διακομίσουν στα νοσοκομεία της Κρήτης πάνω από 10 άτομα που γλίστρησαν στον δρόμο και φέρουν θλαστικά τραύματα.

Αποκλεισμένοι οι… νεφροπαθείς

Ένα μεγάλο πρόβλημα που καλείται ν’ αντιμετωπίσει σήμερα το ΕΚΑΒ είναι η μεταφορά των νεφροπαθών από διάφορα σημεία της Κρήτης στα νοσοκομεία του νησιού προκειμένου να κάνουν την απαραίτητη αιμοκάθαρση.

Δεκάδες νεφροπαθείς είναι αποκλεισμένοι – εξαιτίας του χιονιά και του παγετού – σε χωριά αλλά και περιοχές της  Κρήτης με αποτέλεσμα το ΕΚΑΒ να μην μπορεί να τους προσεγγίσει.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει σε εξέλιξη συνεργασία ΕΚΑΒ με Πυροσβεστική προκειμένου να φτάσουν οι διασώστες στα σημεία που είναι οι νεφροπαθείς ώστε να τους μεταφέρουν στα νοσοκομεία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση