Η «Αριάδνη» πρωταγωνιστεί για δεύτερη μέρα και στην Κρήτη φέρνοντας χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις και καταιγίδες.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν σε αρκετές περιοχές, αν και ιδιαίτερα σε μεγάλο υψόμετρο. Παράλληλα, ισχυρές καταιγίδες και βροχοπτώσεις θα επιτείνουν τα προβλήματα, ενώ σε πολλές περιοχές, ιδίως της Βόρειας Ελλάδας, θα επικρατήσει ολικός παγετός, με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Θράκη, Μακεδονία, Θεσσαλία, Κεντρική Στερεά και τα ορεινά της υπόλοιπης χώρας δεν πρόκειται να δουν το θερμόμετρο να ανεβαίνει πάνω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου, γεγονός που σημαίνει πως όπου έχει ήδη χιονίσει, θα δημιουργηθεί πάγος, που θα κάνει την κατάσταση εξαιρετικά επικίνδυνη.

Μάλιστα, αργά το βράδυ αναμένεται ενίσχυση των φαινομένων στην Κρήτη, όπου και θα σημειωθούν όμβροι.

Ολικός παγετός θα σημειωθεί στη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά, στα ορεινά και ημιορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας, και στα νησιωτικά ορεινά, ενώ μερικός παγετός θα σημειωθεί στα πεδινά της Ηπείρου, της υπόλοιπης Στερεάς, της Πελοποννήσου, και των νησιωτικών περιοχών, με εξαίρεση τα πεδινά του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου, όπου η θερμοκρασία δεν θα πέσει κάτω από 0 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ για την Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις και βροχές ή χιονόνερο στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από -1 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Κλειστά τα σχολεία σε όλη την Κρήτη

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν σήμερα κλειστά σε όλη την Κρήτη εξαιτίας του παγετού όπως αποφάσισαν οι τέσσερις περιφερειακές ενότητες του νησιού αλλά και οι δήμοι της Κρήτης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση