HomeHL-9Τρέχει και το… ΕΚΑΒ εξαιτίας του χιονιά

Τρέχει και το… ΕΚΑΒ εξαιτίας του χιονιά

Έκκληση να μείνουν οι πολίτες μέσα στα σπίτια τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επί ποδός βρίσκεται από το πρωί και το ΕΚΑΒ με το τηλεφωνικό κέντρο του να έχει πάρει… φωτιά για διαφόρων ειδών περιστατικά.

Εκτός από την έγκυο που χρειάστηκε να διακομιστεί από το Αρκαλοχώρι σε νοσοκομείο των Χανιών εν μέσω του χιονιά δεκάδες ακόμα περιστατικά έχουν κινητοποιήσει τους γιατρούς και διασώστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, το ΕΚΑΒ σε όλη την Κρήτη έχει δεχθεί εκατοντάδες τηλέφωνα για ανθρώπους που έπεσαν την ώρα που έπαιζαν με το χιόνι – ευτυχώς πρόκειται για μικροτραυματισμούς – είτε για ασθενείς που χρειάζεται να μεταφερθούν από ένα νοσοκομείο σε κάποιο άλλο.

Τα δύο τελευταία περιστατικά που κλήθηκε να συνδράμει το ΕΚΑΒ ήταν η μεταφορά μίας διασωληνομένης ασθενούς από το νοσοκομείο της Σητείας στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Αγίου Νικολάου αλλά και η παραλαβή ενός άνδρα – με ελαφρά τραύματα – στον Μοχό Λασιθίου.

Οι γιατροί και οι διασώστες του ΕΚΑΒ απευθύνουν έκκληση σε όλους τους Κρητικούς να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους ώστε να αποφευχθούν τα μικροατυχήματα καθώς σε πολλές περιπτώσεις είναι δύσκολη η προσέγγιση του ασθενοφόρου στα σημεία των ατυχημάτων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση