Εν αναμονή της κακοκαιρίας βρίσκονται τόσο οι κάτοικοι όσο και ο κρατικός μηχανισμός της Κρήτης, προκειμένου να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας, που πλήττει ήδη την υπόλοιπη χώρα, ντύνοντας στα λευκά ακόμη και νησιωτικές περιοχές, αλλά και προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στο εθνικό δίκτυο, μέχρι τώρα δεν έχει κάνει την εμφάνιση του στο νησί μας.

Οι Κρητικοί, μετά τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων τις τελευταίες ημέρες, έσπευσαν και προμηθεύτηκαν είτε πετρέλαιο είτε καυσόξυλα ή οποιαδήποτε άλλη μορφή θέρμανσης, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το τσουχτερό κρύο, που ήδη επικρατεί κυρίως κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες σε ολόκληρο το νησί.

Από την πλευρά τους, όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, έχουν τεθεί σε πλήρη επιφυλακή, ώστε να είναι σε θέση άμεσα και αποτελεσματικά να επέμβουν, οπουδήποτε χρειαστεί.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ο χιονιάς πρόκειται να πλήξει την Κρήτη από τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή με χιονοπτώσεις να σημειώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Χιόνια, χιονόνερο και κατά διαστήματα βροχοπτώσεις θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού αύριο Κυριακή, με τη θερμοκρασία να σημειώνει “βουτιά” και το κρύο να είναι ιδιαίτερα τσουχτερό.

Το ίδιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και κατά τη νέα εβδομάδα, με χαμηλές θερμοκρασίες να επικρατούν σε όλο το νησί και βροχές να εκδηλώνονται κατά τόπους ισχυρές.

Ωστόσο θα υπάρχουν και διαστήματα με ήλιο, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία δε θα ξεπερνάει τους 6 βαθμούς Κελσίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση