HomeHL-GreeceΤη γιάφκα με τα όπλα της Π. Ρούπα ψάχνει η ΕΛΑΣ

Τη γιάφκα με τα όπλα της Π. Ρούπα ψάχνει η ΕΛΑΣ

Έρευνες και για τα πέντε νέα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα

Διαφήμιση

Την εισαγγελική απόφαση για τη δημοσιοποίηση των δύο πλαστών δελτίων ταυτότητας που βρέθηκαν στην Ηλιούπολη και τον Άγιο Δημήτριο περιμένουν στην Αντιτρομοκρατική προκειμένου να συγκεντρώσουν στοιχεία από τους πολίτες για το πού βρίσκεται η γιάφκα της οργάνωσης.

Οι αστυνομικοί έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου και όπως χαρακτηριστικά λένε παίζουν με το χρόνο για να προλάβουν να φτάσουν στη γιάφκα με τον οπλισμό πριν την αδειάσουν τα ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης. Οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ είναι πεπεισμένοι ότι υπάρχουν 4-5 «καθαρά» μέλη που απαρτίζουν τον νέο «αίμα» του Επαναστατικού Αγώνα τα οποία πλέον έχουν την επιχειρησιακή ικανότητα να συνεχίσουν τη δράση της οργάνωσης.

«Το γεγονός ότι η 25χρονη φιλόλογος είχε νοικιάσει νέο γκαράζ στην οδό Προμπονά στη Ριζούπολη σε συνδυασμό με τα δύο αυτοκίνητα και τα εκρηκτικά που βρέθηκαν στη γιάφκα του Αλίμου, μας κάνει να πιστεύουμε ότι πιθανότατα ετοίμαζαν τρομοκρατικά χτυπήματα σε κτήρια – στόχους χρησιμοποιώντας ως «βόμβες» τα δύο οχήματα.   Όμως είναι τόσο μεγάλος ο όγκος των σημειώσεων που βρέθηκαν στο στρατηγείο της Ρούπα στην οδό Ζαϊμη στην Ηλιούπολη που δεν μπορούμε προς το παρόν να βγάλουμε άκρη και να αποκωδικοποιήσουμε ποιοι ήταν οι επόμενοι στόχοι» λέει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Σίγουρα, τα περισσότερα από 70 ονόματα πολιτικών, επιχειρηματιών, εφοπλιστών, στελεχών της δημόσιας διοίκησης που βρέθηκαν στο αρχείο της οργάνωσης χωρίς όμως δίπλα σε αυτά να υπάρχει κάποια υποσημείωση, δεν διευκολύνουν το έργο της Αστυνομίας όμως ο χώρος που νοίκιαζαν στο γκαράζ της οδού Προμπονά δείχνει ότι πιθανότατα οι στόχοι βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή.

Ψάχνουν τα μετρητά του επαναστατικού ταμείου

Από τη ληστεία στην τράπεζα που βρίσκεται στο νοσοκομείο Σωτηρία, την «απαλλοτρίωση» στη Μαλεσίνα και άλλα χτυπήματα που η σύντροφος του αρχηγού του Επαναστατικού Αγώνα  έκανε με τη βοήθεια ποινικών, εκτιμάται ότι στο λεγόμενο επαναστατικό ταμείο υπάρχουν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Στο διαμέρισμα της οδού Ζαϊμη δεν βρέθηκαν και οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι τα λεφτά βρίσκονται είτε στη γιάφκα με τον οπλισμό, καλάζνικοφ, πιστόλια και χειροβομβίδες είτε σε κάποιο άλλο διαμέρισμα – καβάντζα στο οποίο έχουν πρόσβαση λίγα άτομα που τα χρειάζονται για να χρηματοδοτήσουν ενέργειες του σύγχρονου αντάρτικου πόλης. Συνεπώς, λένε οι αστυνομικοί, αν βρουν τα συγκεκριμένα χρήματα και τον οπλισμό θα πραγματοποιήσουν καίριο πλήγμα στις οργανώσεις.

Το νέο αίμα του Ε.Α και ο ρόλος της 25χρονης

Οι αναλυτές γνωρίζουν ότι η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη φιλόλογος δεν ήταν ικανές να κατασκευάσουν τις βόμβες. Συνεπώς θεωρούν σίγουρο ότι ανάμεσα στα ασύλληπτα μέλη υπάρχει τουλάχιστον ένας ο οποίος γνωρίζει άριστα την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών χρησιμοποιώντας υλικό τύπου ΑΝΦΟ. Αυτό δηλαδή που βρέθηκε στο γκαράζ του Αλίμου.

Εκτιμάται ότι βοήθεια παρείχαν και ποινικοί οι οποίοι ήταν και αυτοί που είχαν αναλάβει να βρουν οπλισμό από τη μαύρη αγορά για την οργάνωση. Η σύλληψη δε του 37χρονου αρχιληστή Γ.Χ στη Νεα Σμυρνη την ίδια  ημέρα με τη σύλληψη της Ρούπα και της 25χρονης  ο οποίος μπαίνοβγαινε στο σπίτι της Ρούπα στην Ηλιούπολη δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο κατασκευαστής να δεχόταν βοήθεια από ομάδα σκληρών ποινικών. Εκτιμάται δε, ότι στην οργάνωση ΟΛΑ που είναι συγκοινωνούντα δοχεία με  τον Επαναστατικό Αγώνα, μετέχουν και ποινικοί που γνωρίζουν καλά τη χρήση καλάζνικοφ και βαρέος οπλισμού.

Τελικά, η 25χρονη φιλόλογος δεν ήταν απλά η μπεϊμπισίτερ της Ρούπα αλλά το δεξί της χέρι, η αγγελιαφόρος και οικονόμος της 48χρονης. Η αποκωδικοποίηση των περίπου 10 καρτών κινητής και σταθερής τηλεφωνίας που βρέθηκαν στο σπίτι της νεαρής στον Άγιο Δημήτριο κάνει τους αστυνομικούς σίγουρους ότι θα ανοίξουν νέους δρόμους στην έρευνα.

Protothema.gr

Διαφήμιση