HomeHL-9Παγετός, χιόνια στα … πεδινά και τσουχτερό κρύο από σήμερα στην Κρήτη!

Παγετός, χιόνια στα … πεδινά και τσουχτερό κρύο από σήμερα στην Κρήτη!

Διαβάστε τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η «Αριάδνη» χτυπά την πόρτα της Κρήτης, με παγετό, χιόνια ακόμη και στα πεδινά και τσουχτερό κρύο. Οι ψυχρές αέριες μάζες που είχαν προαναγγείλει οι μετεωρολόγοι τις προηγούμενες ημέρες, αναμένεται να εισβάλλουν από σήμερα στην Κρήτη διαμορφώνοντας καιρικές συνθήκες … κατάψυξης που θα διαρκέσουν μέχρι τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για σήμερα Σάββατο προβλέπονται στην Κρήτη, χιονοπτώσεις παροδικά πυκνότερες ακόμη και σε περιοχές με υψόμετρο τα … 200 μέτρα, χιονόνερο και ισχυρές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα του νησιού.

Οι βόρειοι θυελλώδεις άνεμοι που θα πνέουν στα πελάγη εντάσεως έως και 8 μποφόρ πιθανότατα θα προκαλέσουν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ενώ θα διατηρήσουν τη θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Ο υδράργυρος θα φθάσει μετά βίας τους 6 βαθμούς Κελσίου στις μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας.

Το κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να είναι ισχυρότερο από το προηγούμενο θέτει σε συναγερμό τις αρχές, την Περιφέρεια Κρήτης και τους δήμους, ενώ η Πολιτική Προστασία και στους τέσσερις νομούς του νησιού προειδοποιεί τους πολίτες να λαμβάνουν μέτρα προστασίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση