HomeΕΛΛΑΔΑΟι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό στη συζήτηση Παυλόπουλου-Θεοχαρόπουλου

Οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό στη συζήτηση Παυλόπουλου-Θεοχαρόπουλου

Ενόψει Γενεύης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για αρραγή ενότητα στους μεγάλους εθνικούς στόχους έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάση Θεοχαρόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, «σεβόμαστε την ιδιαιτερότητα που έχει καθεμιά από τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις, αλλά στους μεγάλους εθνικούς στόχους πρέπει να υπάρχει -και υπάρχει, αυτό πρέπει να το ομολογήσει κανείς και το αποδεικνύουμε καθημερινά- αρραγής ενότητα».

Όσον αφορά το Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε, ότι «εκείνο που προέχει είναι η λύση του να σέβεται -όπως είπατε- και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Το Κυπριακό είναι διεθνές, και, ιδίως, ευρωπαϊκό ζήτημα. Με την λύση του κρίνεται και η κυριαρχία των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άρα έχει λόγο και η Ευρωπαϊκή Ένωση και κάθε κράτος-μέλος για να υπερασπισθούμε την κυριαρχία, ως έννοια, που αφορά όχι μόνον την Κύπρο, αλλά όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ανέφερε ότι ζήτησε την συγκεκριμένη συνάντηση γιατί οι εξελίξεις στα ζητήματα, τόσο της οικονομίας, όσο και τα εθνικά, είναι σημαντικές και επανέλαβε τη σταθερή του θέση, ότι χρειάζεται εθνική συνεννόηση για να βγει η χώρα από την κρίση.

Σχετικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό, έκανε λόγο για κρίσιμες μέρες, που απαιτούν εγρήγορση και συνεννόηση.

«Είναι ώρα των διαπραγματεύσεων αυτές τις μέρες, συνεπώς στον δημόσιο λόγο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Όμως, η σταθερή θέση της χώρας μας ότι η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαρίσταται, είναι μια θέση διαχρονική και σταθερή, η οποία έχει υποστηριχθεί. Και βεβαίως, ελπίζουμε ότι και σ’ αυτήν την κρίσιμη διαδικασία θα μπορέσει να υπάρξει μία δίκαιη και βιώσιμη λύση, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και του κοινοτικού κεκτημένου για μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Κύπρος» κατέληξε.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση