HomeHL-9Με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού η μεταφορά ασθενή από πλοίο

Με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού η μεταφορά ασθενή από πλοίο

Επιβάτης του «Έλυρος» νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χανίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού που διέθεσε ελικόπτερο για την αεροδιακομιδή σωτηρίας, μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χανίων ένας 50χρονος επιβάτης του πλοίου «Έλυρος» που στη διάρκεια της νύχτας ταξίδευε από τον Πειραιά στα Χανιά.

Το περιστατικό, σύμφωνα με το zarpanews.gr, σημειώθηκε γύρω στη μία τα ξημερώματα, όταν ο 50χρονος άνδρας από την Αλβανία, αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία τη στιγμή που βρισκόταν στο μπαρ του πλοίου. Δευτερόλεπτα αργότερα έχασε τις αισθήσεις του.

Με δεδομένο  ότι η κατάσταση της υγείας του κρίθηκε ιδιαίτερα σοβαρή, θεωρήθηκε επιβεβλημένη η άμεση μεταφορά και νοσηλεία του 50χρονου σε νοσοκομείο.

Ο καπετάνιος του πλοίου, αρχικά πρότεινε το «Έλυρος» να αλλάξει ρότα και να κατευθυνθεί στη Μήλο που βρισκόταν πιο κοντά, ωστόσο το ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό έπρεπε να αντιμετωπιστεί σε μεγάλο νοσοκομείο.

Η κινητοποίηση του Πολεμικού Ναυτικού ήταν άμεση, καθώς ελικόπτερό του παρέλαβε εν πλω τον 50χρονο ασθενή και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Χανίων.

Λόγω της αεροδιακομιδής το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι της Σούδας από το προγραμματισμένο του δρομολόγιο με περίπου μία ώρα καθυστέρηση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση