HomeHL-9Πρεμιέρα των εκπτώσεων τη Δευτέρα – Τι προσδοκούν οι έμποροι

Πρεμιέρα των εκπτώσεων τη Δευτέρα – Τι προσδοκούν οι έμποροι

Ανοιχτά τα καταστήματα και την Κυριακή 15 Ιανουαρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πρεμιέρα κάνουν οι χειμερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα και του Ηρακλείου την ερχόμενη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν έως το τέλος του Φεβρουαρίου.

Οι έμποροι, με αξιοσημείωτες εκπτώσεις που θα φθάσουν ακόμη και το 50% με το … χαίρεται, προσδοκούν την αύξηση του τζίρου τους, την οποία δεν είδαν την περίοδο των εορτών.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι η αγορά και στο Ηράκλειο είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις επιθυμίες του καταναλωτικού κοινού, που εξακολουθεί να διατηρεί τη συγκρατημένη στάση του.

Εξάλλου, οι καταναλωτές θα προχωρήσουν στην πρώτη περίοδο των εκπτώσεων σε «μελετημένες» αγορές για την κάλυψη ελλείψεων.

Εν τω μεταξύ, βάσει της νομοθεσίας, τα καταστήματα δύνανται να λειτουργήσουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή της εκπτωτικής περιόδου, δηλαδή στις 15 Ιανουαρίου 2017.

Όπως έχει διευκρινιστεί πολλές φορές από τους Εμπορικούς Συλλόγους, η κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων επαφίεται στη βούληση του ίδιου του εμπόρου και σε καμία περίπτωση δεν υποχρεώνεται να ανοίξει το κατάστημά του αν δεν το επιθυμεί. Εξάλλου, όπως έχει δείξει η προηγούμενη εμπειρία, τα καταστήματα στις γειτονιές συνήθως παραμένουν κλειστά και μόνο οι μεγάλες αλυσίδες και κάποιοι από τους εμπόρους του κέντρου, επιλέγουν να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση