HomeHL-WorldΕπίθεση στο Βερολίνο: Ο Αμρί διέσχισε τη … μισή Ευρώπη μετά το χτύπημα

Επίθεση στο Βερολίνο: Ο Αμρί διέσχισε τη … μισή Ευρώπη μετά το χτύπημα

Αποκαλύφθηκε από τις κάμερες του σιδηροδρομικού δικτύου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Περιοδεία στην Ευρώπη φέρεται να έκανε ο Τυνήσιος Ανίς Αμρί μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου. Όπως καταγράφηκε στις κάμερες ασφαλείας του βελγικού σιδηροδρομικού δικτύου, ο τζιχαντιστής πέρασε από το Άμστερνταμ στην Ολλανδία και τις Βρυξέλλες στο Βέλγιο, πριν καταλήξει στο Μιλάνο, όπου εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε από τους Ιταλούς αστυνομικούς.

Σύμφωνα με το οπτικό υλικό, ο Αμρί φαίνεται να καταφτάνει στο σταθμό των Βρυξελλών από το Άμστερνταμ στις 7 το απόγευμα της 21ης Δεκεμβρίου, δύο ημέρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα που στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους.

Οι πληροφορίες επιβεβαιώνονται και από την επίσημη ανακοίνωση του Γραφείου της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας της χώρας. Την Τετάρτη, οι ιταλικές αρχές επιβεβαίωσαν πως το όπλο που χρησιμοποίησε ο Τυνήσιος κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με τον Ιταλό αστυνομικό, στο Σέστο Σαν Τζοβάνι, ήταν το ίδιο με αυτό που πυροβόλησε τον Πολωνό οδηγό του φορτηγού, που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση.

Ως εκ τούτου, ο  24χρονος Τυνήσιος διέσχισε την Ευρώπη κουβαλώντας το όπλο ενός εγκλήματος, πέρασε από τρεις χώρες και δεν του έγινε κανένας έλεγχος.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση