HomeΣΠΟΡΚισσαμικός – Απόλλων Σμύρνης 0-1

Κισσαμικός – Απόλλων Σμύρνης 0-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλο διπλό για την «Ελαφρά Ταξιαρχία», 0-1 τον Κισσαμικό και μοναξιά στην κορυφή της Β’ Εθνικής *Ο Πετρόπουλος το γκολ στο 54′

Συνεχίζει αήττητος και πλέον φιγουράρει στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής… Ο λόγος φυσικά για τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος πέρασε νικηφόρα από το Μάλεμε με 1-0 την Τετάρτη  κόντρα στον πάντα αξιόμαχο Κισσαμικό και με 20 βαθμούς έβαλε από κάτω τόσο τη Λαμία όσο και τον Άρη (+1 και +3 αντίστοιχα).

Αναμφίβολα, το διπλό για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» αποκτά μεγάλη βαρύτητα, καθώς είχαν προηγηθεί οι ήττες των Φθιωτών και των «κιτρινόμαυρων» και η ομάδα του Άκη Μάντζιου φρόντισε να τις εκμεταλλευθεί στο έπακρο.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας τεχνικός έκανε ιδανικό ξεκίνημα στον πάγκο της νέας του ομάδας και ο Απόλλων έφυγε με το τρίποντο από μία έδρα που δεν περνά κανείς εύκολα.

Όσον αφορά τους γηπεδούχους, ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί σε ολόκληρη τη διάρκεια της αναμέτρησης, έψαξαν πολύ την ισοφάριση μετά το γκολ του Πετρόπουλου στο 54′, ωστόσο δεν τα κατάφεραν και με 10 βαθμούς βρίσκονται στη 10η θέση έπειτα από 8 αγωνιστικές.

Ξεκίνησε καλύτερα ο Απόλλων, ισορρόπησε ο Κισσαμικός

Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν… φορτσάτοι στο γήπεδο, θα μπορούσαν μάλιστα με το… καλημέρα να σκοράρουν με τον Κάσσο, αλλά μετά το πρώτο τέταρτο οι παίκτες του Σπύρου Μπαξεβάνου βρήκαν τα πατήματά τους και ισορρόπησαν το παιχνίδι.

Παρ’ όλα αυτά, οι μεγάλες ευκαιρίες έλειψαν από αμφότερες πλευρές και το 0-0 με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια προέκυψε φυσιολογικά.

Το γκολ ο Πετρόπουλος, κράτησε το τρίποντο ο Χιώτης…

Στην επανάληψη ο Απόλλων ευτύχησε να προηγηθεί σε καίριο χρονικό σημείο, όταν στο 54′ ο Πετρόπουλος με κεφαλιά αξιοποίησε το κόρνερ που εκτέλεσε ο Χιντζίδης από τα αριστερά, δίνοντας το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς.

Από εκεί και πέρα, ο Κισσαμικός το πάλεψε πολύ για να φέρει το ματς στα ίσα, όμως δεν είχε υπολογίσει ότι ο Διονύσης Χιώτης ήταν σε εξαιρετική μέρα.

Ο πολύπειρος τερματοφύλακας δήλωσε παρών όσες φορές χρειάστηκε, και δεν ήταν λίγες αυτές, την ίδια στιγμή που ο Μάντζιος με σωστές κινήσεις από τον πάγκο διαχειρίστηκε ορθά το προβάδισμα του Απόλλωνα, έχοντας να αντιμετωπίσει και τα προβλήματα τραυματισμών που έβγαλαν εκτός παιχνιδιού τόσο τον Βαλεριάνο όσο και τον Τζάνη.

Εντέλει, το σφύριγμα της λήξης βρήκε την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να παίρνει την πολύ σπουδαία νίκη, με τους γηπεδούχους πάντως να διαμαρτύρονται στο φινάλε στον διαιτητή Αντιπαριώτη πως έπρεπε να υποδείξει περισσότερα από 4 λεπτά έξτρα χρόνο.

Κίτρινες: 25′ Βλάχος, 37′ Σταθάκης, 89′ Λαζαρίδης – 20′ Ρομάνο, 27′ Τσιάρας, 45′ Nτάσιος

KIΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Τσοντάκης, Σταθάκης, Σελινιωτάκης, Κουρέλλας, Γκούμας, Τιάγκο Σίλβα, Μάριο Μαρτίνεθ (73′ Κίκε), Bλάχος (58′ Ποκόνγκ), Θέος (58′ Μάντζης), Μίλιτς.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Άκης Μάντζιος): Χιώτης, Ντάσιος, Χιντζίδης (58′ Βαλεριάνος), Κύργιας, Δεληζήσης, Κονέ, Τσιάρας, Κάσσος, Τζάνης (79′ Πάνος), Ρομάνο (46‘ Σιατραβάνης), Πετρόπουλος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση