HomeΚΡΗΤΗΤι απέγινε το πρόγραμμα προώθησης ελαιολάδου;

Τι απέγινε το πρόγραμμα προώθησης ελαιολάδου;

Στη βουλή με παρέμβαση Ηρακλειώτη βουλευτή το ζήτημα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ερώτηση & αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά ενημέρωση για τη διάθεση και αξιοποίηση των 17 εκατομμυρίων € για την προώθηση ελαιολάδου 2015-2016 στην Κρήτη, πόσα διατέθηκαν σ’ όλη τη χώρα και πότε θα βγει το νέο πρόγραμμα.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης & Α.Κ.Ε. έχει ως εξής:

«Η ποιοτική αναβάθμιση του ελαιολάδου και οι δράσεις προώθησης του, πρέπει να αποτελέσουν απόλυτη προτεραιότητα για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αξιοποιώντας την εμπειρία (θετική και αρνητική) από την υλοποίηση ανάλογων δράσεων το προηγούμενο διάστημα.

Ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψη του στην Κρήτη, ανακοίνωσε ότι τη διετία 2015-2016 διατέθηκαν 17 εκατομμύρια € στους ελαιουργικούς φορείς της Κρήτης για την ποιοτική αναβάθμιση και προώθηση του ελαιολάδου, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις σε γνωρίζοντες και μη.

Επειδή δεν είναι ευρύτερα γνωστές οι δράσεις που χρηματοδοτήθηκαν και υλοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα για την ποιοτική βελτίωση του ελαιολάδου σ’ όλη τη χώρα και στην Κρήτη και

επειδή ενόψει της νέας περιόδου και της νέας χρηματοδότησης, οφείλουμε να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα τους

Ερωτάστε κ. Υπουργέ

  1. Σε ποιους ελαιουργικούς φορείς της Κρήτης διατέθηκαν τα 17 εκατομμύρια € που ανέφερε ο Πρωθυπουργός;
  2. Ποιο ήταν το ύψος του ποσού που διατέθηκε στα προγράμματα όλης της χώρας;
  3. Τα προγράμματα και οι δράσεις που υλοποιήθηκαν σ’ όλη τη χώρα πέτυχαν τους στόχους τους;
  4. Υπήρξε αξιολόγηση και από ποιον;
  5. Ποιοι συγκεκριμένοι δείκτες, ποιοτικοί και ποσοτικοί, βελτιώθηκαν με την εφαρμογή των προγραμμάτων σ’ όλη τη χώρα και στην Κρήτη;
  6. Ποια χρηματοδότηση προβλέπεται για το 2017 για τους ελαιουργικούς φορείς της χώρας;

Παρακαλώ να κατατεθούν, για την ενημέρωση της Βουλής, οι πίνακες κατανομής στους ελαιουργικούς φορείς της χώρας καθώς και οι αξιολογήσεις ή οι εκθέσεις για κάθε φορέα και για κάθε δράση που υλοποιήθηκε σ’ όλη τη χώρα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση