HomeΚΟΣΜΟΣΓιλντιρίμ κατά Ομπάμα: Σταματήστε να δίνετε όπλα στους Κούρδους!

Γιλντιρίμ κατά Ομπάμα: Σταματήστε να δίνετε όπλα στους Κούρδους!

Στη Συρία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας δήλωσε σήμερα ότι περιμένει από τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ να σταματήσει να προμηθεύει με όπλα την πολιτοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας, λέγοντας πως η κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμπα ευθύνεται γι’ αυτές τις προμήθειες όπλων.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει να επιτρέψουν να επισκιασθεί αυτή η στρατηγική σύμπραξη (με την Τουρκία) από μια τρομοκρατική οργάνωση», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ σε ομιλία του στο κοινοβούλιο προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος AK.

Η Άγκυρα έχει εξοργιστεί από την υποστήριξη που προσφέρει η Ουάσινγκτον στην κουρδική πολιτοφυλακή YPG, η οποία έχει αναδειχθεί σε σημαντικό εταίρο των ΗΠΑ στη μάχη της εναντίον το Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Ο Γιλντιρίμ δήλωσε επίσης κατά την ομιλία του προς την κοινοβουλευτική ομάδα του AKP πως το κοινοβούλιο θα συζητήσει αυτή την εβδομάδα και στη συνέχεια θα ψηφίσει την παράταση του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης για άλλους τρεις μήνες.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιβλήθηκε στην Τουρκία μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Επιτρέπει στην κυβέρνηση να παρακάμπτει το κοινοβούλιο όταν θέτει σε εφαρμογή νέους νόμους και να περιορίζει ή να αναστέλει δικαιώματα και ελευθερίες όπως εκείνη κρίνει απαραίτητο.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση