HomeHL-GreeceΠαραλήρημα της κυβέρνησης κατά του Τύπου

Παραλήρημα της κυβέρνησης κατά του Τύπου

Το Μαξίμου απαντά με ύβρεις και χαρακτηρισμούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Γενική επίθεση στα μέσα ενημέρωσης που της ασκούν κριτική έχει σαλπίσει τα τελευταία 24ωρα η κυβέρνηση, συμπεριλαμβάνοντας στα πυρά της, όχι μόνο ελληνικές εφημερίδες, τηλεοπτικούς σταθμούς και ειδησεογραφικά sites, αλλά και μεγάλα ΜΜΕ του εξωτερικού, που μέχρι πρότινος διαφήμιζε και επικαλούνταν, όσο υμνούσαν τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του.

Μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το πρωθυπουργικό γραφείο στους Financial Times, επειδή ανέδειξε σε ρεπορτάζ τους την απαξίωση των θεσμών στην Ελλάδα, αλλά και το υβρεολόγιο κατά του «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ» για τις αποκαλύψεις στην υπόθεση Γεροβασίλη, η κυβέρνηση χαρακτήρισε χθες «κατασκευασμένο» δημοσίευμα του βρετανικού Guardian για την κατάσταση της υγείας στην χώρα μας, ενώ ταυτόχρονα απέδωσε σε προσπάθεια τρομοκράτησης των πολιτών, τα ρεπορτάζ ελληνικών ΜΜΕ για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για το 2017.

Υιοθετώντας το δόγμα «όποιος μας ασκεί κριτική είναι εχθρός μας», το Μέγαρο Μαξίμου αρχίζει να εφαρμόζει μια στρατηγική, που ακολούθησαν κι άλλες κυβερνήσεις στο παρελθόν, παρακολουθώντας τους δημοσκοπικούς τους δείκτες να γκρεμίζονται και την δημοφιλία τους να μειώνεται σημαντικά.

Όμως η τακτική αυτή της διαρκούς συνωμοσιολογίας και των επαναλαμβανόμενων επιθέσεων, αρχίζουν να προκαλούν και εσωκομματικές γκρίνιες στο εσωτερικό της κυβέρνησης, με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να προειδοποιούν ότι αυτή η τακτική δεν οδηγεί πουθενά και θα έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη απομόνωση της κυβέρνησης στην κοινωνία, αλλά και στην διεθνή κοινή γνώμη, καθώς εκπέμπει μηνύματα αδυναμίας και πανικού.

Αποκορύφωμα του καταγγελτικού κρεσέντου της κυβέρνησης, ήταν το non paper που εξέδωσε χθες το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, υπογραμμίζοντας ότι τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών στα ΜΜΕ για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, δεν απεικονίζουν την πραγματικότητα, αλλά αποτελούν «προσπάθεια τρομοκράτησης των ασφαλισμένων» επειδή αποσιωπούν ότι τα Ασφαλιστικά Ταμεία έφτασαν στα πρόθυρα της κατάρρευσης από τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων με αποκορύφωμα το καταστροφικό PSI.

«Όλα αυτά δεν μας προξενούν εντύπωση. Αντίθετα προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι κανείς δεν ασχολείται με τις θετικές επιπτώσεις που θα έχει το νέο ασφαλιστικό για την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών με χαμηλά εισοδήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά το ενημερωτικό σημείωμα του πρωθυπουργικού γραφείου, προσθέτοντας μάλιστα ότι οι αυξημένες εισφορές που καλούνται να καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι από τις αρχές του έτους, θα είναι τελικά χαμηλότερες από αυτές που προέβλεπε το mail Χαρδούβελη!

Λίγο νωρίτερα, η κυβέρνηση είχε καταγγείλει δημοσίευμα του Guardian για την κατάσταση της Υγείας στη χώρα μας, χαρακτηρίζοντας το κατασκευασμένο, παρότι στο ρεπορτάζ ασκείτο κριτική για τις παραλείψεις των ελληνικών κυβερνήσεων στα έτη 2011 και 2012!

«Προσπαθούν να εκμηδενίσουν, με στοιχεία όμως του 2012, όλες τις προσπάθειες και πρωτοβουλίες της σημερινής κυβέρνησης για την ενίσχυση της Υγείας σε όλα τα επίπεδα, επιλογή που αποτελεί στρατηγικό της στόχο: Να ξαναχτίσει δηλαδή προς όφελος όλων των πολιτών τη δημόσια Υγεία, που διέλυσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων. Το επίμαχο ρεπορτάζ, βεβαίως, αναπαράχθηκε άκριτα από μερίδα του ελληνικού ηλεκτρονικού Τύπου, αφού πληρούσε το βασικό δημοσιογραφικό τους κριτήριο: Να πλήττει την κυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά το ενημερωτικό σημείωμα του πρωθυπουργικού γραφείου.

Ταυτόχρονα, με συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανήλθε στα πυρά κατά των Financial Times, χαρακτηρίζοντας το ρεπορτάζ της έγκυρης εφημερίδας για την καταρράκωση των θεσμών στην Ελλάδα, «εξωθεσμική παρέμβαση»!

«Η μονομέρεια των πηγών των Financial Times δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά σε όλους μας, όχι μόνο στην κυβέρνηση, αλλά, νομίζω, και στους Έλληνες πολίτες. Τώρα, από εκεί και πέρα, οι πρωταγωνιστές του πολιτικού συστήματος, το οποίο έχει πάρει άριστα σε εξωθεσμικές παρεμβάσεις επί μία τουλάχιστον 30ετία, νομίζω ότι έχουν πολύ θράσος για να καταλογίζουν στην κυβέρνηση τέτοιου είδους πρακτικές, στις οποίες οι ίδιοι έχουν πάρει το χρυσό μετάλλιο» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση