HomeΚΟΣΜΟΣΔεν πάει Νταβός η Μέρκελ

Δεν πάει Νταβός η Μέρκελ

Για δεύτερη συνεχή χρονιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ δεν θα δώσει το παρών στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, στην Ελβετία, σε σύνοδο όπου αναμένεται να κυριαρχήσουν οι συζητήσεις για την επικείμενη ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων στις ΗΠΑ από τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και η εντεινόμενη λαϊκή οργή ενάντια στις ελίτ και την παγκοσμιοποίηση.

Η κ. Μέρκελ έχει παραστεί επτά φορές στο φόρουμ του Νταβός από το 2005, όταν ανέλαβε την καγκελαρία.

Ωστόσο ο εκπρόσωπός της είπε στο πρακτορείο Reuters ότι η καγκελάριος αποφάσισε να μην πάει φέτος στην Ελβετία, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Το φετινό Φόρουμ θα διεξαχθεί μεταξύ 17-20 Ιανουαρίου και η τελευταία ημέρα του συμπίπτει με την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ.

«Αληθεύει ότι εξετάζαμε το ταξίδι στο Νταβός, αλλά ποτέ δεν το επιβεβαιώσαμε και κατά συνέπεια δεν πρόκειται για ακύρωση», είπε ο εκπρόσωπος.

Η γερμανική κυβέρνηση απέφυγε να διευκρινίσει αν υπάρχει κάποια προγραμματισμένη υποχρέωση της κ. Μέρκελ που την εμποδίζει να παραστεί ή αν η απόφαση συνδέεται με την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου που στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους.

Όμως μετά το δημοψήφισμα για το Brexit και την εκλογή του κ. Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, δύο γεγονότα που αποδόθηκαν στην αυξανόμενη λαϊκή δυσαρέσκεια με το πολιτικό κατεστημένο και την παγκοσμιοποίηση, κάποιοι ηγέτες μπορεί να είναι απρόθυμοι να παραστούν σε μια σύνοδο που διεξάγεται σε ένα πολυτελές χειμερινό θέρετρο το οποίο έχει καταστεί συνώνυμο με την παγκόσμια ελίτ.

Naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση